Pilaf turcesc cu bulgur

412

 

Pilaf turcesc cu bulgur

Preparare15 minutes
Timp de gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Turceasca
Cuvânt cheie: bulgur cu legume, cum preparam bulgurul, mancare de post, pilaf de post, pilaf tucersc, reteta dieta, reteta turceasca, reteta vegana
Porţii: 2

Ingrediente

  • 300 g bulgur
  • 600 ml apa sau stock de legume
  • 60 ml ulei
  • 3 catei usturoi tocat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov mediu, tocat cubulete
  • 1 rosie mare, decojita si rocata cubulete
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 ardei rosu tocat
  •  sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • fulgi de boia tute, dupa gust
  • patrunjel tocat pentru servit

Mod de preparare

  • Puneti bulgurul intr-o sita mare si dati-l sub un jet de apa. Scurgeti-l bine de apa.
  • Intr-o oala cu fundul gros puneti uleiul la incins, la foc mediu.
  • Adaugati ceapa, usturoiul si morcovul. Prajiti 7-8 minute pana cand ceapa devine translucida.
  • Adaugati rosia tocata, pasta de ardei si ardeiul tocat.
  • Condimentati cu boia, sare si chimion. Amestecati.
  • Adaugati stock-ul de legume sau apa.
  • Asezonati cu zeama de lamaie, sare si piper.
  • Puneti bulgurul amestecati, acoperiti oala cu un capac si lasati la fiert la foc mediu, 5 minute.
  • Dati focul la minim, amestecati si mai lasati la fiert 7-10 minute.
  • Opriti focul, afanati bulgurul cu o furculita si presarati patrunjel tocat.
  • Pofta buna!

Pilaf turcesc cu bulgur, un preparat satios servit ca fel principal sau alaturi de alte preparate, de obicei la pranz sau cina.

In functie de bucataria locala si de preferintele tale, puteti include in acest preparat si carne, peste, legume, fructe confiate si chiar si paste. Preparate similare cu pilaful turcesc cu bulgur pot fi gasite in mai multe locuri din centrul Asiei si Asia de Sud, sudul Caucazului, Peninsula Balcanica, Estul Mijlociu, Carraibe, estul Africii si in regiuni din America Latina.

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de acest preparat specific bucatariei din Orientul Mijlociu este ca pe langa gustul minunat, mai este si sanatos! Acest preparat este sarac in grasimi, dar bogat in nutrienti precum fier, magneziu, mangan si contine cantitati ridicate de proteine si fibre.

Ce este bulgurul

Bulgurul este un ingredient ușor de gătit și foarte ofertant. Pe scurt, bobițele sunt de fapt… grâu. Grâu integral spart și pre-gătit, apoi uscat. De regulă, bulgurul se obține din grâu dur, dar și din alte specii. Fiind pre-gătit, fierbe mult mai repede decât grâul, și fiind integral, e foarte gustos.

Îl găsim la orice supermarket serios și poate avea granulații diferite, de la fin la mediu sau mare. În funcție de mărimea bobițelor, poate avea timp de gătire diferit, așa că e bine să verificăm pe ambalaj indicațiile. Timpul de gătire este, de obicei, de 12-15 minute. E ușor de depozitat, ca orice cereală uscată, pur și simplu se păstrează în cămară, într-un recipient bine închis. La fel de ușor este și de gătit! Poate fi inclus în diverse mâncăruri cu lichid suficient, cum ar fi tocănițele. Poate fi preparat și de sine stătător, ca garnitură, așa cum este rețeta simplă dar foarte gustoasă de pilaf.

Daca v-a placut reteta de astazi , salata cuscus,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close