Piept de vita la slow cooker

283

Piept de vita la slow cooker

Preparare20 mins
Timp de gătire8 hrs 30 mins
Timp total8 hrs 50 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne de vita, fara efort, fel principal cu carne, mancare sanatoasa, piept de vita, pranz, reteta cina, slow cooker
Porţii: 8
Calorii: 414kcal

Echipament

  • slow cooker

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1,5 kg piept de vita
  • 1 lingura sare
  • 2 lingurite piper
  • 1/2 ceapa taiata julien
  • 2 morcovi taiati felii rotunde
  • 1/2 telina taiata
  • 5 catei usturoi zdobiti
  • 2 lingurite condimente italienesti
  • 1 foaie de dafin
  • 2 cani zeama de vita
  • 3 lingurite patrunjel tocat
  • 3-4 linguri pasta de tomate

Mod de preparare

  • Incingeti ulei intr-o tigaie mare. Condimentati carnea cu sare si piper pe ambele parti.
  • Puneti carnea in tigaie si prajiti-o cate 6-8 minute pe fiecare parte.
  • Oala slow cooker o ungem cu putin ulei .
  • Pineti carnea in slow cooker impreuna cu ceapa, morcovii, telina, condimentele italienesti, usturoiul, frunza de dafin, zeama de vita si pasta de tomate. Amestecati cu o lingura pentru a le combina bine in jurul carnii.
  • Se da drumul acum la temperature mica si se gateste pentru 8 ore.
  • Scoateti carnea din slow cooker. Zeama se transfera intr-o oala.
  • Fierbeti zeama la aragaz pentru 5 minute. Separat, intr-un pahar cu apa rece, adaugati amidonul de porumb.
  • Adaugati amidonul peste zeama si mai lasati sa fiarba 1-2 minute sau pana cand aceasta s-a ingrosat si se transforma in sos.
  • Feliati pulpa de vita, turnati sos deasupra si este gata de servire.

Piept de vita la slow cooker, asteptarea este mare dar rezultatul este unul pe masura. Efortul este minim, iar carnea iese deliciosa. Va recomand sa pregatiti carnea dimineata, pentru a o putea servi seara, la cina.

Aparatele de tip Crock-Pot / Slow- Cooker ne fac viata mult mai usoara. Nu sunt doar aparate la moda, sunt cele care te pot ajuta sa gasesti mancarea calda, gata facuta, cand ajungi acasa dupa o zi lunga si grea la serviciu.

Slow Cooker-ul gateste mancare incet, la temperatura mica, un timp mai lung. Ne permite sa obtinem o mancare cu un gust delicios si suculent, carnea este frageda, iar legumele isi pastreaza textura. Astfel, nutrientii se pastraza in intregime in mancare, rezultand intotdeauna preparate sanatoase si mult mai savuroase.  Gateste bine si sanatos. Oricine poate gati intr-un aparat slow cooker! Efortul este minim, doar pui ingredientele in vas si setezi aparatul pe Low sau High, pui capacul si poti uita pentru cateva ore de gatit. Cand termina de gatit aparatul ramane pe modul de incalzire.

Achizitionarea unui astfel de aparat, iti poate aduce numai beneficii:

  • mancare mai sanatoasa
  • timp petrecut mai mult cu familia
  • pe timp de vara, nu trebuie sa folosesti cuptorul si sa te supraincalzesti
  • fara miros persistent, fara aburi pe geam, fara folosirea hotei
  • poti gati orice: friptura, prajituri, supe, tocanite etc.
  • nu trebuie sa amesteti in mancare
  • consum redus de energie

Spor la gatit piept de vita la slow cooker! Aici gasesti mai multe preparate folosind acest aparat.

Pofta buna 🙂

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close