Piept de vita la slow cooker

298

Piept de vita la slow cooker

Preparare20 mins
Timp de gătire8 hrs
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne de vita, legume cu carne, piept de vita, retete cina, retete pranz, retete slow cooker
Porţii: 8
Calorii: 450kcal

Echipament

  • slow cooker

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1,8 kg piept de vita
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita piper
  • 450 g ceapa tocata
  • 450 g ciuperci
  • 6 catei usturoi
  • 480 g stock de vita sau pui
  • 2,5 lingurite sos Worcestershire

Mod de preparare

  • Pieptul de vita se freaca bine cu sare si piper pe toate partile.
  • Incingeti o tigaie incapatoare cu o lngura de ulei si prajiti pieptul 4-5 minute pe fiecare parte.
  • Se transfera apoi in slow cooker cu partea de grasime in sus
  • In aceeiasi tigaie se pune inca o lingurita de ulei , daca este nevoie, si se prajeste ceapa 5-7 minute pana cand se caramelizeaza. Apoi se toarna peste vita.
  • Prajim acum in tigaie si ciupercile , 5 minute. Se toarna si ele peste ceapa si se presara usturoiul tocat.
  • Amesteca stocul de vita cu sosul Worcestershire si toarna-l in slow cooker.
  • Inchideti aparatul si gatiti carnea la temperatura mica timp de 7-8 ore.
  • Carnea se face fasii cu furculita si se mai lasa in zeama, cu slow cooker-ul oprit, inca 15 minute. Daca aveti prea multa grasime deasupra, indepartati-o cu o lingura.
  • Sunteti gata de servit. Pofta buna

Piept de vita la slow cooker, o reteta care se topeste in gura la propriu si vei savura fiecare inghititura. Timpul de gatire, este mare dar merita toata asteptarea. Adoram retetele care se prepara usor de aceea folosim des acest aparat. Nu uitati ca puteti gati peste noapte sau in timpul zilei, chiar daca sunteti la serviciu. Veti avea o cina delicioasa.

Slow cooker-ul a devenit un aparat din ce in ce mai intalnit in casele noastre, iar retetele pe care le poti gati la el, sunt infinite. Sa nu mai vorbim ca mancarea iese mult mai sanatoasa decat daca am praji la tigaie.

Medicului nutritionist Anda Avramescu, ne spune:

Slow cooker-ul foloseste o temperatura scazuta si controlata permanent. Aceasta permite pastrarea enzimelor si vitaminelor hidrosolubile si limiteaza  degradarea vitaminelor termolabile, asigurand astfel o alimentatie sanatoasa. Posibilitatea de a controla temperatura si timpul de preparare pentru pastrarea calitatii nutritive, prin tehnica de gatit slow cooking, sunt solutii pentru a putea gati in mod sanatos si pentru a economisi timpul petrecut in bucatarie. Aceasta gama de produse raspunde nevoilor persoanelor active, preocupate de un stil de viata sanatos, iar multiplele tipuri de preparare ofera o solutie sanatoasa pentru fiecare moment al zilei.”

Daca te-am convins, incearca si tu reteta noastra de piept de vita la slow cooker. Mai multe retete gasesti aici!

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close