Piept de pui umplut in stil tuscan si sos de usturoi
Ingrediente
- 4 piepti de pui, fara piele sau os
- 6 felii mozzarella
- 65 g rosii uscate in ulei, tocate sau feliate
- 250 g spanac
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurra mix de condimente italiene (vezi in descriere)
- sare si piper dupa gust
Pentru sosul de usturoi
- 120 ml smantana lichida
- 60 ml stock de pui sau apa
- 3 catei usturoi, pisati (sau 1/2 lingurita pudra de usturoi)
- 1 lingurita mix de condimente italiene (vezi in descriere)
- 35 g parmezan razuit
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 190 grade Celsius.
- Cu un cutit, taie interiorul pieptului de pui pentru a forma un buzunar. Condimenteaza cu sare si piper.
- Umple buzunarul cu mozzarella, rosii uscate si spanac. Inchide buzunarul cu 1-2 scobitori, in diagonala.
- Cu o pensula, unge suprafata puiului cu ulei. Condimenteaza cu ierburi uscate.
- Restul de ulei pune-l intr-o tigaie incapatoare si prajeste cateva minute, pe fiecare parte, carnea de pui. (aceiasi tigaie o veti da apoi si la cuptor)
- Cat timp se prajeste puiul, facem sosul de usturoi. Amesteca toate ingredientele intr-un castron, iar cand puiul e gata, toarna-l deasupra.
- Dati la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand carnea ajunge la prajirea pe care o doriti.
- Scoateti tigaia de cuptor, lasati 2 minute la odihnit si sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Piept de pui umplut in stil tuscan si sos de usturoi, un preparat usor pe gustul tuturor. Foarte suculent, gustos si hranitor, iar paleta de culori din farfurie va bucura vizual pana si pe cel mai mare mofturos.
Pieptul de pui, cotletul de porc, este o carne cu mai putin gust, daca o servim simpla. De aceea e bine sa o pregatim cu legume, condimente, branzeturi etc. Nu putem renunta la ea pentru ca este o carne saraca in grasimi, prin urmare si sanatoasa. Plecand de la reteta de astazi, va las aici si varianta de cotlet de porc umplut in stil tuscan. La noi se mananca de fiecare data cu mare placere ambele retete.
Cum prepari mixul de condimente italiene
Majoritatea retetelor de pizza, paste si alte preparate cu specific italian necesita condimente specifice, deseori cu titlul de condimente italiene. Poti gasi astfel de mixuri in supermarket, cel mai probabil cu un nume pompos si cu un pret pe masura, sau poti prepara propriul amestec la un pret mult mai mic, la tine acasa.
Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi verdeturile in cantitati egale, sa le amesteci, sa le maruntesti daca este cazul, si sa le pastrezi in recipiente inchise. Astfel ori de cate ori ai nevoie sa aromatizezi mancarea cu specific italian, vei avea la indemana condimentele potrivite.
Amesteca o cantitate egala (ex: o lingura din fiecare) de busuioc, maghiran, oregano, rozmarin, salvie, patrunjel, cimbru (toate uscate). Poti pune ierburile si intr-o rasnita etansa, pentru a nu pierde aromele, si ori de cate ori ai nevoie rasnesti condimentele pe loc, deasupra preparatelor cu specific italian.
Daca v-a placut reteta de astazi, piept de pui umplut in stil tuscan si sos de usturoi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.