Piept de pui Piccata

191

Piept de pui Piccata

Preparare10 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: fel principal, piep de pui, pui in stil italian, reteta cu pui, reteta simpla
Porţii: 4

Ingrediente

  • 500 g piept de pui fara piele si os
  • 65 g faina
  • sare si piper dupa gust
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 4 linguri unt
  • 150 g rosii cherry
  • cimbru uscat
  • 3 catei usturoi, pisat
  • 1 lamaie feliata
  • sucul de la 2 lamai
  • 235 g vin alb sec
  • 180 g stock de pui
  • 2 linguri si jumatate capere
  • 350 g frunze de spanac
  • patrunjel tocat pentru ornat

Mod de preparare

  • Puneti faina, sare si piper intr-un castron.
  • Taiati pieptul de pui in felii ceva mai subtiri si dati fiecare felie prin mixul de faina. Scuturati bine surplusul.
  • Incingeti 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare si inalta. Prajeste puiul cate 3-4 minute pe fiecare parte, apoi scoate pe o farfurie si pastreaza la cald.
  • In aceiasi tigaie adauga 2 linguri de ulei si 2 de unt. Prajeste feliile de lamaie cate 20 de secunde pe fiecare parte si scoate-le pe o farfurie.
  • Pune si rosiile la prajit, condimenteaza cu sare, piper si busuioc. Lasa-le 3 minute sau pana cand rosiile incep sa se decojeasca usor. Scoate-le pe o farfurie.
  • Pune vinul si lasa-l la fiert pana cand scade la jumatate.
  • Pune stock-ul de pui si sucul de lamaie.
  • Pune spanacul, caperele, usturoiul si 2 linguri de unt. Lasa la fiert 5 minute la foc mediu. Gusta si mai adauga sare si piper, dupa caz.
  • Puneti inapoi in tigaie puiul, feliile de lamaie si rosiile.
  • Scalda bine puiul in sos si presara patrunjel.
  • Sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Piept de pui Piccata este un preparat in stil italian. Reteta este una rapida care da un plus de savoare si gust, pieptului de pui. Cautam zilele trecute o reteta de mancare cu carne de pui mai altfel, ceva ce inca nu le servisem alor mei, sa mai rup monotonia, altfel spus, si am dat peste acest piept de pui piccata. Mi s-a parut tentant!

Se spune ca reteta  originala de piccata este cu carne de vitel . Da, stim cu totii: carnea de pui e fada. Defectul ei este, de fapt, atuu-ul! Asta pentru ca putem sa ne jucam cu ea in bucatarie cum vrem, sa ii dam exact gustul pe care il dorim. Reteta de pui piccata e mult mai simpla decat ar crede cei care o cosuma exclusiv la restaurant.

Daca urmati acesti pasi simpli, o sa va iasa un fel de mancare eleganta si foarte gustosa ca in orice restaurant! Pentru ca reteta este originara din Italia, puiul Picatta se serveste alaturi de o portie de paste.

Sa va fie de folos!

Daca v-a placut reteta de astazi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close