Piept de porc sous vide cu sos picant dulce

541

Piept de porc sous vide cu sos picant dulce

Preparare10 minutes
Timp de gătire8 hours
Timp total8 hours 10 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: piept de porc, reteta cu port, reteta sous vide, sos picant si dulce, sous vide
Porţii: 4

Echipament

  • aparat de vidat pungi
  • aparat de gatit sous vide

Ingrediente

  • 900 g piept de porc fara oase si sorici
  • 6 cepe verzi tocate
  • 60 ml miere
  • 60 ml sos de soia
  • 3 linguri sos picant la alegere, nu ketchup
  • 1 lingura ulei de samburi de struguri, obtional

Mod de preparare

  • Pregateste aparatul de gatit sous vide, cu apa. Seteaza temperatura apei la 75 grade Celsius. Timpul de gatire va fi de 8 ore.
  • Pieptul de porc se taie felii cu aprox. 4 cm grosime
  • Intr-un castron se amesteca restul ingredientelor.
  • Puneti carnea si sosul in punga de vidat si vidati cu aparatul. Daca nu aveti aparat de vidat, puteti incerca sa scoateti bine aerul din punga cu fermoar, punand-o in apa fiarta. Presiunea apei va scoate aerul afara.
  • Puneti punga cu carne in baia de apa. Se lasa 8 ore la temperatura de 75 grade Celsius.
  • Cand timpul a expirat, lasati carnea tot in punga, la odihnit 15 minute.
  • Puneti o lingura de ulei si prajiti carnea pe ambele parti, timp de 1 minut. Carnea se va maroni foarte repede datorita mierei.

Piept de porc sous vide cu sos picant dulce. Tehnica de gatire sous vide se bucura de o mare popularitate. ospodinele și bucătarii sunt mulțumiți că pot controla temperatura de fierbe a legumelor și a diverselor tipuri de carne. Persoanele care doresc un mod de viață sănătos se bucură de gustul inedit al fripturii lipsite de grăsime.

Cum a aparut si s-a raspandit Sous-Vide?

In secolul al XVIII-lea, Benjamin Thompson a utilizat pentru prima data procedeul de preparare a hranei la temperaturi scazute. El a descris rezultatul incercarilor sale ca fiind unul foarte gustos.

La distanta de peste un secol si jumatate, bucatarul francez Georges Pralus experimenta si el. Astfel, a realizat ca foie gras isi pastreaza aspectul si are o textura superioara daca este pregatit sub presiune.

Bruno Goussault a perfectionat aceasta tehnica si a combinat gatitul la temperaturi scazute cu vidarea produselor alimentare.

Maestrii bucatari din intreaga lume au inceput sa introduca bucatile de carne in pungi sigilate. Apoi, le scufundau în apa incalzita pana la o anumita temperatura. Aceasta trebuia sa ramana constanta de-a lungul intregului proces de fierbere.

Dezvoltarea tehnologiei a dus la dezvaluirea secretului bine pazit al marilor restaurante. Azi, pasionatii de gastronomie au la dispozitie aparate de vidat si masini de gatit in Sous-Vide, lejer de utilizat si depozitat.

Spor la gatit piept de porc sous vide cu sos picant dulce.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close