Piept de porc glazurat in stil chinezesc
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 80 g sos hoisin
- 80 ml sos de soia
- 2 linguri otet de orez
- 2 linguri miere
- 2 linguri zahar brun
- 3-4 catei de usturoi zdrobiti
- 6 felii piept de porc
Optional - glazura pentru servit
- 60 ml sos hoisin
- 60 ml sos de soia
- 1 lingura otet de orez
- 1 lingura miere
- 2 linguri zahar brun
- 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
Mod de preparare
- Amesteca toate ingredientele pentru glazura intr-un castron. Pune deoparte jumatate din glazura obtinuta.
- Pune feliile de piept in glazura din castron.
- Da castronul la frigider pentru 1-3 ore.
- Cand timpul a trecut, pregateste cuptorul la 180 de grade Celsius, iar tava de copt cu hartie.
- Scoate pieptul din castron, sterge usor glazura si aseaza-le in tava.
- Da tava la cuptor. Unge de 2-3 ori carnea cu glazura pastrata.
- Intoarce pieptul si unge-l si pe partea cealalta.
- Scoate tava de la cuptor si lasa pieptul la odihnit 1-2 minute inainte de servire.
- Daca doresti sa pregatesti glazura pentru servire, pune toate ingredientele intr-o oala mica si da la fiert 5-8 minute, sau pana cand sosul s-a ingrosat usor.
- Serviti pieptul glazurat cu salata, orez sau piureuri.
- Pofta buna!
Piept de porc glazurat in stil chinezesc sau char siu, o reteta de lins pe degete. Gradul de dificultate nu este mare si poate fi gatit de orice gospodina. Ingredientele cu specific chinezesc din reteta de mai sus, se gasesc foarte usor in orice supermarket.
Nu ne dam in vant dupa cotlet si dupa fileul de porc, amandoua bucati de carne slaba, ci dupa coaste, ceafa si piept de porc! Acestea sunt mai fragede si mai gustoase tocmai pentru ca-s impanate cu grasime.
Vezi si retetele mele de coaste glazurate cu miere si portocala si coaste cu sos BBQ.
Sosul Hoisin este un sos chinezesc folosit ca dip. Uneori este folosit si pe post de condiment in marinade, preparate stir-fry sau tocane. Gustul sau este descris ca fiind o combinatie de dulce, sarat si iute. Este folosit la prepararea mai multor retete traditionale chinezesti, cum ar fi rata Peking, pachetele de primavara, porc mu shu, popiah si porc la gratar. Cele mai bune varietati de sos Hoisin sunt cele preparate in China.
Daca v-a placut reteta de astazi, Piept de porc glazurat in stil chinezesc – char siu, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.