Piept de curcan la slow cooker

432

Piept de curcan la slow cooker

Preparare10 mins
Timp de gătire6 hrs
Timp total6 hrs 10 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne de curcan, crema de unt cu ierburi, piept de curcan, reteta cina, reteta pranza, reteta slow cooker
Porţii: 4

Echipament

  • slow cooker

Ingrediente

  • 4 piepti de curcan
  • 3 linguri unt, moale
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • 1 lingurita paprika afumata
  •  sare si piper dupa gust
  • cimbru uscat
  • 1 ceapa taiata in 6
  • putin ulei

Sos

  • 3 linguri unt
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 150 ml stock de pui sau curcan

Mod de preparare

  • Intr-un castron puneti 3 linguri de unt, pudra de usturoi si ceapa, paprika, cimbru, sare si piper. Amestecati bine.
  • Ungeti pe toate partile pieptii de curcan cu acest mix de unt. Ingercati sa bagati si sub piele.
  • Ungeti cu o lingura de ulei fundul oalei de la slow cooker si asezeti un pat cu bucatile de ceapa.
  • Puneti bucatile de curcan.
  • Se inchide aparatul si se gateste pentru 6 ore la temperatura mica.
  • Incingeti cuptorul la 200 de grade.
  • Transferati carnea de curcan in tava cuptorului si lasati cateva minute, pana cand pielea devine crocanta.
  • Intre timp pregatim sosul. Intr-o oala mica topeste untul, la foc mediu.
  • Pune putin cate putin, faina si amesteca in continuu timp de 1 minut.
  • Puneti stock-ul si mai lasati la fiert pana cand sosul se ingroasa. Se condimenteaza cu sare s piper.
  • Pieptul de curcan se feliaza si se toarna sos deasupra.
  • Sunteti gata de servit.

Piept de curcan la slow cooker. Acoperit cu o pasta de unt si ierburi, gatirea lunga la temperatura mica, da un rezultat delicios, peste masura.

Slow cooker este un aparat care iti permite sa gatesti mancare la temperaturi mai scazute decat in cazul metodelor clasice de fierbere, prajire, inabușire etc. Procesul de gătire se realizează astfel într-un timp mai lung și asigură păstrarea nutrienților din alimente, intensificând în același timp aromele preparatelor gătite.

Temperatura aparatului slow cooker crește lent până aproape de 100 ˚C. Acest lucru asigură o pătrundere corespunzătoare și preparate fragede si gustoase. Alimentele in slow cooker nu necesita supraveghere si datorita temperaturii mici utilizate nu se pot arde. Poti pune toate alimentele deodata in slow cooker si sa gasesti cina gata preparata pe cand te intorci de la serviciu sau poti programa aparatul sa gateasca peste noapte.

Aparatul cu gatire lenta a aparut cu multi ani in urma. A fost inventat in anul 1950 in America,  iar prin anii 70` erau disponibile pe piata. Popularitatea lor insa a crescut treptat de atunci, iar astazi in America un astfel de aparat se gaseste aproape in orice bucatarie.

La noi de asemenea incepe sa fie tot mai des utilizat in ultimii ani. Avantajul de a economisi timp si de a gati mai sanatos sunt probabil cele mai importante motive pentru cresterea popularitatii aparatelor cu gatire lenta.

Primul aparat slow cooker a fost comercializat sub denumirea de Crock-pot. De aceea crock-pot a devenit sinonim cu slow cooker. Astazi exista mai multe fime care produc aparate pe acelasi principiul de gatire lenta.

Am prepagit pentru tine aici o lista de retete pe care le poti prepara la slow cooker:
  • Piept de vita la slow cooker
  • Tocana de vita la slow cooker

  • Vita la slow cooker

  • Chiftelute de curcan la slowcooker

  • Vita in stil marocan la slow cooker

  • Ceafa de porc la slow cooker – keto

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close