Picadillo – reteta mexicana

150

 

Picadillo - reteta mexicana

Preparare15 mins
Timp de gătire25 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Mexicana, Sud-americana
Cuvânt cheie: carne tocata de vita, mancare traditionala mexicana, picadillo cu vita, picadillo reteta, reteta mexicana, vita cu masline, vita cu rosii
Porţii: 6

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare tocata
  • 1 ardei gras tocat
  • 4 catei de usturoi pisat
  • 800 g carne de vita tocata, 10% grasime
  • sare si piper dupa gust
  • 65 g masline verzi tocate
  • 35 g stafide
  • 1 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 frunza de dafin
  • 225 ml sos de rosii
  • 120 ml stock de vita
  • coriandru sau patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Incinge uleiul la foc mediu intr-o tigaie incapatoare.
  • Prajeste ceapa si ardeiul rosu 4-5 minute.
  • Adauga si carnea tocata si mai prajeste 6-8 minute sau pana cand aceasta isi schimba culoarea.
  • Pune usturoiul, sare si piper si mai prajeste 30 de secunde.
  • Adauga maslinele, stafidele, chimion, oregano, frunza de dafin, sosul de rosii si stock-ul de vita. Dati la fiert si lasati sa fiarba 10-15 minute pana cand sosul se ingroasa usor si isi pierde din cantitate.
  • Opreste focul, presara verdeata si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Picadillo este o reteta originara din America de Sud, ce contine carne tocata de vita, masline, ceapa, rosii, ardei si condimente.

Carnea tocata nu trebuie sa fie bogata in grasimi, altfel vei fi nevoit sa o indepartezi dupa gatirea acesteia.

Acest fel de mancare este popular in tarile din America Latina si are aproape intotdeauna un amestec de carne de vita macinata, rosii, masline si stafide. Ingredientele pot diferi de la o regiune la alta. Pot include si alte ingrediente, cum ar fi cartofii si ouale. Picadillo este adesea servit cu orez, sau poate fi folosit ca o umplutura pentru empanadas sau tacos.

Incepeti prin a praji ceapa si ardeiul gras pana cand se inmoaie. Adaugati carne de vita tocata, masline, stafide, condimente, sos de rosii si stock de vita (sau apa). Fierbeti pana cand sosul se ingroasa, apoi presarati patrunjel sau coriandru si serviti. Pe cat de simplu, pe atat de delicios.

Mancarea se poate pastra cu usurinta la frigider pana la 3 zile.

Puteți face aceasta reteta si la slow cooker. Prajeste ceapa, ardei si carne de vita in tigaie, apoi adaugați-l in slow cooker, impreuna cu restul ingredientelor. Se amesteca, apoi se acopera si se lasa la foc mic timp de 4-6 ore.

De obicei fierb si o oala de orez in acelasi timp, astfel încât toate preparatele mesei sa fie gata impreuna.

Daca v-a placut reteta de astazi, Picadillo, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close