Peperonata – mancare de ardei gras

306

Peperonata – mancare de ardei gras. Este o reteta italiana, rapida si care acompanieaza foarte bine fripturile la gratar sau cuptor. Merge foarte bine si daca adaugi cativa catei de usturoi. Cand ceapa este aproape calita, adauga usturoiul taiat felii si mai caleste 1 minut.

Este o reteta foarte simpla si gustoasa, de aceea merge de minune oricand, indiferent de sezon. Mai ales ca poate fi servita atat rece cat si calda. Pentru un aspect spectaculos, foloseste ardei gras in 3 culori. Daca nu aveti, merge si in doua culori. Pentru prajire puteti folosi ulei de masline sau ulei de floarea soarelui, la alegere.

Peperonata siciliana se poate servi rece ca starter pe bruschete ori alături de brânzeturi maturate, sau ca și garnitură la feluri principale cu carne. Dar peperonata se poate mânca și ca fel principal, fiind perfectă în momentele de post sau pentru vegetarieni.

În funcție de anotimp și zona în care se prepară, rețeta de peperonata mai poate conține vinete, cartofi , dovlecei, capere sau măsline. Trebuie să vă spun că este absolut delicioasă chiar și cu paste sau într-un hamburger de vită.

Peperonata siciliana este minunată și foarte ușor de adaptat tuturor preferințelor.

Peperonata - mancare de ardei gras

Preparare20 minutes
Timp de gătire40 minutes
Timp total1 hour
Fel de mâncare: garnitura
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: ciuperci tartinabile reteta de post, garnitura pentru fripturi, legume la tigaie, mancare de ardei gras, peperonata italiana, reteta keto, reteta vegana
Porţii: 4

Ingrediente

  • 3 bucati ardei gras (rosu, galben, verde)
  • 1 ceapa tocata solzisori
  • 300 gr rosii cherry sau piure de rosii
  • ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • sare

optional

  • 4 linguri otet
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

  • Ardeii se curata, se spala si se taie fasii de aproximativ 1 cm latime.
  • Intr-o tigaie se pune ulei, ceapa taiata julienne si se caleste pentru cateva minute
  • Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga ardeiul taiat fasii si se calesc in continuare pentru cateva minute, dupa care se adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt, sare, cateva frunze busuioc taiate marunt si un pahar de apa.
  • Se fierbe pentru 20 minute cu capacul pus, dupa care se ia capacul si se fierbe pana scade toata apa.
  • La final se presara busuioc taiat marunt deasupra.
  • Pentru varianta cu otet si zahar: Dupa ce s-au fiert cele 20 minute cu capac, se pun peste ardei 4 linguri de otet si 2 linguri de zahar si se fierb fara capac, pana se topeste zaharul si se evapora otetul. Se ia de pe foc, se pune intr-un bol si se presara busuioc taiat marunt deasupra.
  • Se serveste atat calda cat si rece.
  • Pofta buna!

Daca v-a placut reteta de astazi, Peperonata – mancare de ardei gras, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close