Penne cu pui si legume fajita

178

Penne cu pui si legume fajita

Preparare20 mins
Timp de gătire32 mins
Timp total52 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Tex-Mex
Cuvânt cheie: aperitiv usor de preparat, legume fajita, paste cu legume, paste cu pui, penne cu puio, preparat Tex-Mex, pui fajita, reteta cina, reteta de vara, reteta simpla
Porţii: 4

Ingrediente

  • 3 linguri ulei
  • 3 piepti de pui, feliati
  • 1 ardei rosu feliat
  • 1 ardei verde feliat
  • 1 ceapa feliata
  • sare si piper dupa gust
  • chilli pudra dupa gust
  • chimion
  • usturoi pudra
  • 1,2 l lapte
  • 400 g paste penne
  • 100 g cascaval razuit sau branza cheddar

Mod de preparare

  • Incinge uleiul intr-o oala incapatoare, la foc iute.
  • Prajeste feliile de pui 5-6 minute, scoate-le si pastreaza-le la cald.
  • Pune cei 2 ardei si ceapa in oala si prajeste cca 6 minute.
  • Pune inapoi puiul si condimente: sare, piper, usturoi pudra, chimion, chilli, si amesteca 30 de secunde pana cand toate ingredientele se combina.
  • Pune laptele si pastele. Amesteca ocazional pentru a nu se lipi .
  • Lasa la fiert cca 20 de minute pana cand pastele sunt gata si laptele se transforma intr-un sos cremos.
  • Pune branza si amesteca pana cand aceasta se topeste.
  • Se serveste imediat.
  • Pofta buna!

Penne cu pui si legume fajita un preparat deloc pretentios si usor de gatit chiar si de incepatori. Este bogat in gust, savoare si satios.

Ce sunt fajitas?

Felul de mâncare fajitas (pronunțat „fa-hee-tas”) este o mâncare mexicană binecunoscută în restaurantele mexicane, unde bucăți de carne marinată sfârâitoare sunt servite într-o tigaie alături de ardei grași colorați și ceapă caramelizată. Este servit cu un coș de tortillas și un număr de alte garnituri delicioase: smântână, guacamole și salsa. O parte a farmecului felului de mâncare fajitas este că trebuie să îți „asamblezi” tu propria fajitas folosind ingredientele puse la dispoziție.

Fajita înseamnă curea mică sau corset mic. Se referă la poziția bucății de carne de vită din care sunt preparate fajitas autentice. Fajitas sunt preparate folosind fâșii de fleică de vită. Este o parte a vitei care trebuie prăjită doar puțin timp într-o tigaie ca să devină foarte fragedă.

Mica istorie

Fenomenul fajita a fost investigat pe larg de un profesor local, când felul de mâncare a devenit popular în Texas, în anii 1980. Ce a descoperit? Fajitas, ca fel de mâncare, a fost mâncat în Texas pentru prima dată cu o jumătate de secol înainte de momentul cercetării sale. Fermierii de origine mexicană erau deseori plătiți cu părțile nedorite ale animalelor sacrificate, inclusiv diafragma (faja) vitei. Această carne era aplatizată și marinată în suc de lime înainte de a fi gătită la grătar, deasupra unui foc de tabără.

Fajitas nu au fost prezente în meniu de atât de mult timp. În anii 1970, felul de mâncare a sărit de pe focul de tabără în restaurante, unde a fost servită în tigaie. Într-un interval de zece ani, mâncarea a devenit foarte populară în America. Acum este prezentă în restaurantele mexicane din toată lumea.

Daca v-a placut reteta de astazi, Penne cu pui si legume fajita, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close