Pateuri cu branza si carne tocata
Ingrediente
- 350 g carne tocata de porc
- 50 g branza cheddar, razuita
- 1 ceapa caramelizata
- 1 lingurita salvie
- 1 lingurita cimbru
- sare si piper dupa gust
- 250 g foaie de patiserie
- 1 ou, batut
- putina faina
Mod de preparare
- Intr-un castron pune branza, carnea tocata, ceapa caramelizata, ierburile, sare si piper. Amesteca bine cu mana toate ingredientele.
- Scoate foaia de patiserie pe un blat de lucru, infainat. Taie cu un cutit ascutit foaia in doua, pe lung.
- Cu lingura umpleti acum cele doua foi, cu mixul de carne din castron, apoi rulati-le.
- Cele doua rulouri se ung cu ou batut si se taie in bucati de aprox. 4 cm.
- Pregatiti tava de copt cu hartie, si asezati pateurile.
- Se lasa la odihnit 15 minute.
- Incingeti cuptorul la 200 de grade celsius. Dati tava la cuptor pentru aprox. 20 de minute.
- Se servesc calde cu mustar si castraveti murati.
Pateuri cu branza si carne tocata, un aperitiv usor de pregatit, perfect pentru orice ocazie. Ideile sunt nelimitate cand vine vorba de aperitiv cu foi de patiserie. Practic acestea se pot umple cu legume, branza, carne, orice ai la indemana. Sunt gata imediat si se consuma la fel de repede, chiar si reci. O alta idee gustoasa este pateul cu spanac. Spanakopita, o reteta greceasca, pe care o poti gasi aici.
Vedetele mesei festive sunt cel mai adesea aperitivele. Usor de facut, elegante, intr-o prezentare de exceptie, pot transforma o simpla petrecere intr-o adevarata parada a preparatelor de 5 stele. Si nu, nu trebuie sa investiti mult, trebuie doar sa puneti in valoare lucrurile simple!
Iar daca esti gazda unei petreceri, iata cateva trucuri de pregatire a platourilor cu aperitive, pentru un look spectaculos:
- Combina culorile: alege atat morcovi, rosii, castraveti, frunze de salata, dar si masline negre si verzi pentru a avea diferite combinatii de culori superbe pe platoul tau.
- Alege diferite tipuri de mezeluri. De la sunca de pui, pana la muschiulet de porc sau salam feliat, toate acestea combinate vor arata foarte bine pe platou, dar sunt si perfecte pentru gusturile diferite ale musafirilor tai.
- Nu uita de branzeturi. Cascavalul, branza de vaca, de oaie, telemea, dar si cascavalul afumat nu trebuie sa lipseasca de pe platoul tau festiv.
- Alege platouri mari si frumoase. Atat continutul, cat si platoul trebuie sa fie deosebit. Opteaza pentru platouri mari, cat mai plate pentru ca tu sa poti aranja toate preparatele.
- De asemenea, nu uita de frunzele verzi de salata ce pot fi patul pe care sa aranjezi carnurile.
Spor la gatit pateuri cu branza si carne!