Pateu de ciuperci cu nuci

18

Pateu de ciuperci cu nuci

Preparare15 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: aperitiv, mic dejun
Bucătaria: de post, Vegana
Cuvânt cheie: aperitiv, ciuperci tartinabile reteta de post, Pateu de ciuperci cu nuci, reteta mic dejun, reteta vegana
Porţii: 4

Ingrediente

  • 400 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa medie rosie
  • 60 g nuci
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare si piper

Mod de preparare

  • Taie ceapa cubulețe.
  • Taie ciupercile în două apoi felii subțiri.
  • Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă în ea nucile și prăjește-le 4-5 minute.
  • Scoate nucile din tigaie, toarnă ulei, adaugă ceapa și condimentează cu sare și piper. Rumenește 5-7 minute amestecând periodic.
  • Scoate ceapa din tigaie, adaugă puțin ulei, ciupercile, condimentează cu sare, piper, cimbru uscat și prăjește-le aproximativ 10 minute.
  • Pune nucile într-un robot de bucătărie și zdrobește-le bine, apoi adaugă ceapa, ciupercile, pătrunjelul și mixează până primești o pastă cremoasă.
  • Poți păstra pateul la frigider 3-4 zile. Servește-l cu plăcere. Poftă bună!

Pateu de ciuperci cu nuci. Daca ai ramas fara idei pentru micul-dejun de maine dimineata, reteta aceasta ar putea sa te ajute cu o idee simpla si sanatoasa.

Inainte de toate, daca mi-ati mai urmarit retetele in trecut, s-ar putea sa fi observat fatpul ca imi plac foarte mult ciupercile. Imi plac multe lucruri la ciuperci. De la continutul proteic inalt, la cat de gustoase sunt, si multiplele moduri in care pot fi folosite in retete delicioase. Bineinteles, sa nu uitam cat de bine pot fi folosite ca inlocuitor pentru carne in retetele de zi cu zi! Pate de ciuperci, oricat de complicat ar suna, este,  o reteta destul de usor de facut, iar pregatirea ei nu dureaza mai mult de 30 de minute!

De evitat daca sunteti alergici la ciuperci. Citeste mai multe aici despre alergiile la ciuperci.

Ciupercile

Pentru reteta aceasta puteti folosi orice tip ciuperci va plac mai mult. Shiitake, cremini, pleurotus, champignon. Toate acestea merg de minune, pentru ca oricum le vom pune in blender pentru a fi transformate in pasta mai tarziu.

Daca va ramane niste pate cu care nu mai stiti ce sa faceti, puteti sa il amestecati cu niste sos bechamel vegan si putina smantana vegana pentru a face un sos de ciuperci delicios. Asa ca, intr-un fel, putem spune ca produsul final redevine un ingredient in sine.

Dar, desigur, v-as recomanda sa il incercati simplu mai intai, intins pe o felie de paine, pentru a vedea cat de gustos si delicat este!

Sper ca veti avea succes cu aceasta reteta de pate de ciuperci! Nu va faceti griji daca va vor fi necesare cateva incercari pentru a nimeri exact textura. Rezultatul merita cu siguranta! Eu va urez mult succes si pofta buna!

Vezi aici 18 motive să consumi ciuperci mai des!

Daca v-a placut reteta de astazi, pateu de ciuperci cu nuci , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close