Pateu ce ficat pentru bebelusi

455

Pateu ce ficat pentru bebelusi

Preparare10 minutes
Timp de gătire10 minutes
Timp total20 minutes
Fel de mâncare: alimentatie bebelusi, diversificare alimentatie
Cuvânt cheie: cand introducem ficatul in alimentatia bebelusului, diversificare alimentatie bebelusi, retete bebelusi 1an, retete diversificare, retete pentru bebelusi

Ingrediente

  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 100 g ficat de pui
  • 1 mar

Mod de preparare

  • Ficatul se spala si se curata de atele albe apoi se fierbe in apa cu o ceapa taiata in jumatate pana ce este gata.
  • Separat se fierbe morcovul cubulete si marul. Se mixeaza toate ingredientele (cu exceptia cepei) intr-un blender pana la omogenizare. 
  • Optional se mai poate adauga lapte sau putina apa in care a fiet morcovul.

Pateu ce ficat pentru bebelusi, un preparat rapid pentru voinicii de +1an. Ficatul trebuie cumparat in stare proaspata si preparat in termen de 24 de ore de la cumparare, deoarece este foarte perisabil. Un ficat de pui are nevoie, in general, de numai cateva minute pana sa fie fiert – ar trebui sa aiba inca o nuanta vag rozalie.

Cand introducem ficatul in alimentatia bebelusului?

Unii specialisti in nutritia bebelusului sugereaza intarzierea introducerii ficatului pana la 9 luni, chiar 1 an, dupa ce s-a introdus carnea si galbenusul de ou. Ficatul de pui are o concentratie mare de vitamina A. Din aceasta cauza, nu vom oferi copilului ficat mai mult de o data pe saptamana. Concentratiile mari de vitamina A pot duce la hipervitaminoza A.

Ficatul este o sursa bogata de vitamina A. Un nutrient care joaca un rol important in dezvoltarea si sustinerea multora dintre organele corpului, contribuind la o vedere mai buna si un sistem imunitar sanatos.

Exista doua tipuri de vitamina A pe care le primim prin intermediu dietei noastre.

Provitamina A. Inclusiv beta-carotenul, un pigment gasit in produsele alimentare precum cartofii dulci, pe care organismul il transforma in vitamina A – se gaseste in principal in alimentele vegetale. Sursele includ legume cu frunze verzi, legume si fructe galbene / portocalii si rosii (tomate).

Vitamina A preformata.  Se gaseste in produsele alimentare din surse animale, inclusiv peste, produse lactate si carne. Ficatul este deosebit de bogat in vitamina A preformata.

Prea multa provitamina A nu este daunatoare.  In cazul in care copilul dumneavoastra consuma o cantitate mare de morcovi, atunci carotenoizii care nu sunt necesari si/sau utilizati de catre organism sunt pur si simplu depozitati in piele. De aceea unii copilasi tind sa aiba o tenta portocalie inofensiva a pielii, in special in jurul nasului!

Daca v-a placut reteta de astazi, pateu ce ficat pentru bebelusi , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close