Paste cu pui si pesto
Porţii: 4
Ingrediente
- 1 lingurra ulei de masline
- 450 g piept de pui, taiat cubulete
- sare si piper dupa gust
- 3 catei usturoi, pisati
- 350 g paste
- 120 g pasta pesto
- rosii cherry, taiate in doua
- busuioc tocat sau patrunjel
- parmezan pentru servit
Mod de preparare
- Puneti o oala mare cu apa si sare la fiert, si fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Incingeti uleiul la foc mediu si prajiti cubuletele de pui. Condimentati cu sare si piper.
- Prajiti timp pe 5-6 minute, sau cat de crocant va place.
- Adaugati usturoiul , mai lasati 1 minut la prajit.
- Scurgeti bine pastele de apa si adaugati-le peste cubuletele de pui.
- Puneti pasta de pesto si amestecati bine.
- Puneti rosiile injumatatite si incorporati.
- Presarati parmezan si sunteti gata de servit.
Paste cu pui si pesto pentru un pranz sau o cina rapida si gustoasa. Un preparat deloc dificil si ieftin, care va multumi pe toata lumea.
In general, preparatele cu paste sunt gata in doar cateva minute si ne salveaza de fiecare data. De asemenea sunt perfecte si pentru mofturosii mici. Nu cred ca exista copil care sa refuze o portie de paste.
Tips!
- Prajeste bucatile de pui intr-un vas incapator, astfel incat acestea sa stea pe un singur rand si sa se prajeasca uniform.
- Nu fierbe foarte mult pastele. Urmareste instructiunile de pe ambalaj.
- Acest preparat se serveste simplu, asa cum este, dar poti pregati si o salata verde langa.
- Incearca si alte branzeturi in afara de parmezan. Bilutele mici de mozzarella merg perfect cu paste cu pui si pesto
- Daca tineti post, sau sunteti vegetarieni, putti inlocui puiul cu dovlecel zuchinni, ciuperci, ardei gras etc.
- Acest preparat se poate lua la pachet, la serviciu, fara nicio problema. Se poate servi foarte bine si rece, deoarece nu contine niciun fel de grasimi.
Iti las aici alte retete de paste pe care le poti incerca:
- Paste cu linte si ciuperci
- Paste cu fructe de mare
- Paste manicotti
- Paste carbonara
- Paste cu spanac si ricotta