Paste cu linte si ciuperci

448

Paste cu linte si ciuperci

Timp de gătire40 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: dieta vegana, linte cu ciuperci, paste cu ciuperci, reteta de post, reteta usoara, reteta vegana
Porţii: 4

Ingrediente

  • 200 g linte
  • 300 g paste, la alegere
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 160 g ciuperci, feliate
  • 200 g pasta de rosii
  • 20 g parmezan sau un alternativ pentru dieta vegana
  • frunze de busuioc pentru servit
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Fierbeti lintele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • In acelasi timp, in alta oala cu apa sarata, fierbeti pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Intr-o tigaie incapatoare, incingeti uleiul de masline si prajiti cateii de usturoi 1 minut.
  • Se adauga si ciupercile feliate si se prajesc 5 minute, apoi scoateti usturoiul.
  • Puneti pasta de rosii peste ciuperci si lasati la foc mediu 10 minute, amestecand ocazional. Se condimenateaza dupa gust cu sare si piper.
  • Cand lintea s-a fiert, se scurge bine de apa si se adauga in tigaie. Amestecati.
  • Scurgeti pastele de apa si adaugati-le si pe acestea. Se mai lasa la foc mic 2-3 minute.
  • Presarati parmezan (optional), frunzele de busuioc si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Paste cu linte si ciuperci o reteta delicioasa pentru perioada postului sau pentru iubitorii de retete vegan. Se pastreaza bine la frigider 1-2 zile.

Mancarea de post este adesea asociata pe nedrept cu alimentele fade, lipsite de savoare si, nu de putine ori, ultraprocesate. Insa orice perioada de post poate fi o veste buna. Atat pentru sanatate, cat si un prilej de detoxifiere spirituala si fizica deopotriva. Conditia este sa faceti alegeri intelepte cand vine vorba despre alimentele pe care le consumati.

In functie de tipul postului sau dieta, va trebui sa renuntati la alimentele consumate in mod obisnuit. Carne, mezeluri, oua, lactate, in anumite zile chiar si ulei. Si sa optati pentru unele care sa le inlocuiasca cu succes – atat din punct de vedere nutritional, cat si gustativ. Alegand cu atentie alimentele care va compun meniul, va puteti asigura ca mancarea de post este sanatoasa pentru organism, iar nevoile acestuia sunt indeplinite in totalitate.

Surse de proteine in post

Postul implica renuntarea la consumul preparatelor de origine animala, surse esentiale de proteine pretioase pentru organism. Primul pas pentru o nutritie echilibrata este asigurarea lor din surse vegetale. Adaugati, asadar, in meniu leguminoase (fasole, mazare, naut, linte, soia), fructe oleaginoase (nuci, alune, arahide, migdale, fistic, nuci caju s.a.), ciuperci, seminte.

Nu uitati nici de orezul brun ori de cerealele integrale. Pe langa un aport valoros de proteine, asigura si o cantitate excelenta de fibre, necesare pentru un tranzit intestinal optim si functionarea buna a intregului sistem digestiv.

Nu in ultimul rand, tineti cont de faptul ca este necesara o cantitate mai mare de proteine vegetale pentru a suplini absenta celor de origine animala. Asadar, combinati zi de zi mai multe surse de proteine pentru a elimina riscul unei eventuale carente care vine la pachet cu oboseala accentuata, sistem imunitar slabit si caderea excesiva a parului.

Spor la gatit paste cu linte si ciuperci!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close