Paste carbonara

396

Paste carbonara

Preparare5 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: paste carbonara, paste cu ou, paste cu smantana, reteta italiana
Porţii: 4

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 250 g bacon
  • 100 g ciuperci champignon
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 300 ml smantana pentru gatit
  •  sare si piper dupa gust
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 4 linguri parmesan ras

Mod de preparare

  • Pune pastele la fiert, conform indicatiilor de pe ambalaj (cca 8 minute, in apa clocotita, cu un praf de sare).
  • Intre timp, frige baconul in tigaie pana cand se rumeneste bine, iar alaturi pune ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit si ciupercile taiate felii.
  • Cand ciupercile si-au schimbat culoarea, adauga smantana pentru gatit si ouale bine batute, imediat dupa.
  • Adauga parmezanul ras, patrunjelul si potriveste sosul pentru pastele carbonara de sare si piper.
  • Strecoara pastele si adu-le peste sos, apoi amesteca-le in sos pana cand sunt omogenizate
  • Serveste pastele carbonara cu smantana, presara putin parmezan si piper proaspat macinat.

Paste carbonara , gatite ca la carte, gata in doar cateva minute. In mod cert este un deliciu, iar cei mici le vor adora 🙂

Pastele Carbonara sunt un fel de mancare specific zonei Lazio, Italia. Combinatia intensa de gusturi face ca aceasta reteta sa fie pe placul multor persoane.

Istoria spaghetti carbonara este scurta si are mai multe variante. Preparatul a Inceput sa apara pentru prima oara in cartile de bucate undeva in anii 1950 – 1960. Originea, insa, este invaluita in mister, motiv pentru care exista numeroase versiuni. Se spune ca preparatul provine din Roma, dar aceasta idee pare sa fie putin controversata.

Una dintre cele mai persistente povesti spune ca denumirea carbonara provine de la minerii de carbune (carbonari). Boabele de piper negru fac, astfel, referinta la praful de carbune. S-ar putea, de asemenea, ca acest preparat sa fi fost inventat de un miner care a deschis restaurantul La Carbonara in Roma, in anul 1912. (Restaurantul neaga aceasta poveste, cu toate ca are in meniu spaghetti carbonara). Conform unei alte versiuni, soldatii americani din cel de-al Doilea Razboi Mondial au adus peste ocean iubita lor combinatie de „bacon si oua” inspirand, astfel, nasterea felului spaghetti carbonara.

Cu siguranta ai incercat cel putin o data, paste carbonara, iar daca iti place mancarea italiana, gasesti mai multe retete aici!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close