Pasta primavera
Ingrediente
- 300 g penne
- 2 linguri ulei de masline
- 450 g piept de pui, fara piele taiat cubulete
- sare si piper dupa gust
- 1 zucchini feliat
- 10 rosii cherry, taiata in 4
- 130 g mazare
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 4 catei usturoi tocati
- 60 ml vin alb sec
- 80 ml smantana lichida
- 35 g parmezan proaspat razuit
- busuioc praspat tocat pentru ornat si servit
Mod de preparare
- Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj
- Intre timp incinge uleiul intr-o tigaie/ oala incapatoare
- Condimenteaza puiul cu sare si piper si prajeste-l 5 minute.
- Pune peste pui rosiile, mazarea, zucchini si ierburile uscate.
- Adauga si usturoiul si lasa la foc 3 minute amestecand ocazional.
- Adauga vinul si amesteca bine pe fundul vasului.
- Pune smantana lichida si mai lasa 1 minut.
- Cand pastele sunt fierte, se scurg bine de apa si se pun peste pui si legume.
- Amesteca si condimenteaza cu sare si piper daca mai este nevoie.
- Indeparteaza de pe foc.
- Presara parmezan razuit si busuioc proaspat.
- Sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Pasta primavera este un preparat usor, cu legume, pui, branzeturi si busuioc. Gata in numai cateva minute, perfect pentru pranz sau cina. Aceasta reteta combina diferite arome pentru cerul gurii si va ofera o experienta culinara buna. Pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana, pot prepara aceste paste fara carne. Rezultatul este la fel de extraordinar.
Pastele primavera au origine italiana (primavera=primavara) si nu au o reteta precisa. Totusi pastele de primavara trebuie sa contina neaparat legume verzi de diferite culori, parmezant si alte condimente. Legumele verzi ofera un aspect deosebit pastelor, asa ca folositi-le cat mai diversificat.
Puteti decora acest fel de mancare cu cateva frunze de spanac taiat in julienne (fasii subtiri) si se amesteca cu paste, pentru a da un pic de culoare.
In mod similar, puteti adauga si alte ingrediente cum ar fi cartofi fierti, sunca taiata cubulete sau porumb dulce pentru a completa reteta.
Pastele penne pot fi inlocuite cu paste fusili, alte paste mici sau chiar spaghete.
Sosul alb este foarte usor, invaluie delicat pastele si legumele si preia toate aromele. Culorile sunt pastelate, armonioase, diverse, incantatoare, la fel ca anotimpurile calduroase.
Daca esti iubitor de retete italienesti, da un ochi pe lista de aici. Vei gasi o multime de preparate simple, rapide si delicioase, care te vor duce cu gandul direct la vacanta.
Daca v-a placut reteta de astazi, Pasta primavera, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.