Pasca fara aluat
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 400 g smantana grasa
- 700 g branza de vaci
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 4 linguri faina
- 4 linguri gris
- 1 esenta de vanilie
- 150 g stafide (sau mai mult, dupa preferinte)
Mod de preparare
- Intr-un castron mare puneti ouale , zaharul si esenta de vanilie. Bateti foarte bine cu telul.
- Peste mixul de oua puneti acum branza de vaci si amestecati bine cu o spatula de cauciuc.
- Cand branza este foarte bine incorporata, puneti untul taiat cubulete mici. Incorporati cu spatula si untul.
- Urmeaza acum sa puneti faina. Puneti mai intai 2 linguri, incorporati, apoi adaugati si restul .
- Dupa ce ati incorporat faina, puneti si grisul, tot in 2 transe si amestecati bine.
- Adaugati acum si smantana. Amestecati.
- Puneti stafidele si amestecati.
- Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
- Pregatiti o tava rotunda, pentru copt, ca cele pentru blat de tort. Aceasta se unge la interior cu unt topit si se tapeteaza cu faina.
- Turnati aluatul pentru pasca in tava si nivelati-l cu spatula.
- Dati tava la cuptor pentru aprox. 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata.
- Cand timpul a trecut, scoateti tava de la cuptor si lasati pasca la racit complet, inainte de a o taia. Daca aveti rabdare, cel mai bine se lasa peste noapte.
- Pentru servire o puteti lasa simpla, sau o puteti pudra cu zahar.
- Pofta buna !
Pasca fara aluat, o reteta simpla pentru masa traditionala de Paste. Este mai putin pretentioasa decat cea cu aluat de cozonac si e gata intr-o ora. Nu trebuie decat sa amestecati cateva ingrediente si obtineti un desert pascal perfect. Nu aveti nevoie nici macar de un mixer, este suficient un tel si o spatula. Este una din cele mai bune si simple retete pe care le puteti face si e minunata. In plus, o puteti prepara in orice perioda a anului, atunci cand ai manca ceva bun cu branza. Este o prajitura cu branza foarte usor de realizat si mult mai usor de personalizat.
Pentru aceasta pasca este important sa cumparati branza de vaci dulce, grasa si cu un continut cat mai scazut de apa. De asemenea, puteti inlocui stafidele cu fructe uscate sau confiate si puteti pune iaurt in loc de smantana. Eu adaug de obicei mai multe stafide si pun mai putin zahar. Untul trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei si foarte mixat. In rest reteta de pasca e extrem de simpla, usor de preparat si de modificat dupa gustul vostru.
Este buna atat calda, dar mai ales rece, din frigider. Pasca fara aluat se congeleaza foarte bine, asa ca ceea ce nu mancati puteti pune la congelator. O decongelati peste noapte in frigider si e minunata.
Vezi si reteta mea de pasca cu aluat de cozonac aici.
Daca v-a placut reteta de astazi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.