Parjoale moldovenesti simple

29

 

Parjoale moldovenesti simple

Preparare20 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: chiftele moldovenesti, cum facem parjoale moldovenesti, parjoale de porc, parjoale de vita, parjoale moldovenesti simple, reteta simpla de parjoale
Porţii: 20 buc

Ingrediente

  • 600 g carne tocata, amestec vita cu porc.
  • 200 g pesmet
  • 1 felie paine inmuiata in apa rece si scursa bine
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel tocata
  • 1 legatura marar tocata
  • 1 ou mediu
  • 1 cartof mediu, razuit prin razatoarea mica
  • 1 ceapa medie, calita
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

  • Intr-un castron mare amestecati toate ingredientele din lista de mai sus. (exceptie fac pesmetul si uleiul.
  • Condimentati dupa gust cu sare si piper.
  • Asezati pesmetul pe o farfurie intinsa.
  • Cu mana luati din compozitie si formati parjoale de forma rotunda sau ovala.
  • Dati fiecare parjoala prin pesmet si asezati pe un platou.
  • Intr-o tigaie puneti o cantitate generoasa de ulei si lasati sa se incinga la foc mediu.
  • Cand uleiul s-a incins puneti parjoalele la prajit pentru 3-4 minute pe fiecare parte sau pana cand acestea prind o culoare frumoasa, aurie.
  • Scoateti parjoalele prajite pe o farfurie cu prosoape de hartie, pentru surplusul de ulei.
  • Se servesc cu piure de cartofi, sos de rosii sau pur si simplu cu salata.
  • Pofta buna!

Parjoale moldovenesti simple, in crusta crocanta si suculente la interior. Va invit sa gustam impreuna o parjoala moldoveneasca! Carnea pe care o veti folosi la compozitie nu trebuie sa aiba multa grasime si o puteti toca acasa, daca nu va place cea din comert. De asemenea, eu am folosit porc/ vita, insa puteti folosi orice fel de carne va place. Legumele sunt importante in compozitia parjoalelor, ele dau gustul suculent din interior. Nu renuntati nici la verdeturile tocate, vor oferi o aroma foarte placuta.

Daca nu vreti sa dati parjoalele prin pesmet, le puteti face simplu prin faina.  Daca aveti suficient timp pentru prepararea pranzului sau a cinei, dupa amestecarea ingredientelor, puteti acoperi castronul cu o folie alimentara si sa-l dati pentru 1 ora la frigider. Castronul se scoate apoi si se lasa la temperatura camerei, pentru a se incalzi usor. Continuati prin a forma parjoalele cu mana, a le tavali prin pesmet si a le praji.

Prajitul parjoalelor se face in ulei suficient, incins la foc mediu.

Se pot servi calde sau reci (daca mai raman pentru a doua zi). Aceste parjoale merg de minune si marinate in sos de rosi. Se servesc cu piure de cartofi, simple cu mustar, salate, etc.

Daca v-a placut reteta de astazi, parjoale moldovenesti simple, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close