Parjoale moldovenesti simple
Ingrediente
- 600 g carne tocata, amestec vita cu porc.
- 200 g pesmet
- 1 felie paine inmuiata in apa rece si scursa bine
- 3-4 catei de usturoi zdrobiti
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura patrunjel tocata
- 1 legatura marar tocata
- 1 ou mediu
- 1 cartof mediu, razuit prin razatoarea mica
- 1 ceapa medie, calita
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
- Intr-un castron mare amestecati toate ingredientele din lista de mai sus. (exceptie fac pesmetul si uleiul.
- Condimentati dupa gust cu sare si piper.
- Asezati pesmetul pe o farfurie intinsa.
- Cu mana luati din compozitie si formati parjoale de forma rotunda sau ovala.
- Dati fiecare parjoala prin pesmet si asezati pe un platou.
- Intr-o tigaie puneti o cantitate generoasa de ulei si lasati sa se incinga la foc mediu.
- Cand uleiul s-a incins puneti parjoalele la prajit pentru 3-4 minute pe fiecare parte sau pana cand acestea prind o culoare frumoasa, aurie.
- Scoateti parjoalele prajite pe o farfurie cu prosoape de hartie, pentru surplusul de ulei.
- Se servesc cu piure de cartofi, sos de rosii sau pur si simplu cu salata.
- Pofta buna!
Parjoale moldovenesti simple, in crusta crocanta si suculente la interior. Va invit sa gustam impreuna o parjoala moldoveneasca! Carnea pe care o veti folosi la compozitie nu trebuie sa aiba multa grasime si o puteti toca acasa, daca nu va place cea din comert. De asemenea, eu am folosit porc/ vita, insa puteti folosi orice fel de carne va place. Legumele sunt importante in compozitia parjoalelor, ele dau gustul suculent din interior. Nu renuntati nici la verdeturile tocate, vor oferi o aroma foarte placuta.
Daca nu vreti sa dati parjoalele prin pesmet, le puteti face simplu prin faina. Daca aveti suficient timp pentru prepararea pranzului sau a cinei, dupa amestecarea ingredientelor, puteti acoperi castronul cu o folie alimentara si sa-l dati pentru 1 ora la frigider. Castronul se scoate apoi si se lasa la temperatura camerei, pentru a se incalzi usor. Continuati prin a forma parjoalele cu mana, a le tavali prin pesmet si a le praji.
Prajitul parjoalelor se face in ulei suficient, incins la foc mediu.
Se pot servi calde sau reci (daca mai raman pentru a doua zi). Aceste parjoale merg de minune si marinate in sos de rosi. Se servesc cu piure de cartofi, simple cu mustar, salate, etc.
Daca v-a placut reteta de astazi, parjoale moldovenesti simple, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.