Painica braziliana cu branza – Pao de Queijo

59

Painica braziliana cu branza - Pão De Queijo

Preparare10 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Braziliana
Cuvânt cheie: chifla braziliana, chifla cu branza, paine braziliana, painici braziliene cu branza, reteta aperitiv simplu, reteta braziliana, reteta de paine
Porţii: 16 buc

Ingrediente

  • 170 g faina tapioca
  • 160 ml lapte
  • 80 ml ulei vegetal
  • 1 ou mare
  • 1/2 lingurita sare
  • 85 g mozzarella razuita (sau alte branzeturi)
  • 25 g parmezan

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Pune faina intr-un castron mare si lasa deoparte.
  • Intr-o oala pune laptele, uleiul si sarea. Da la fiert. Nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa se infierbanteze.
  • Adauga apoi mixul de lapte peste faina. Ameste bine
  • Pune si oul si amesteca bine.
  • Acum adauga si branzeturile razuite si incorporeaza bine.
  • Unge palmele cu putin ulei si formeaza mici chiftelute din aluat.
  • Painicile le puteti aseza direct pe o tava cu hartie de copt (cu o distanta de 3 degete intre ele), sau le puteti pune in tava cu forme pentru briose.
  • Dati la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand acestea s-au copt.
  • Serviti-le calde sau reci, simplu sau cu supe crema, alte preparate.
  • Pofta buna!

Painica braziliana cu branza, pufoasa, aromata, absolut delicioasa. Se poate servi simpla sau alaturi de preparatul tau preferat.

Ce este faina de tapioca?

Tapioca a devenit un substitut popular pentru făina de grâu. De regulă, aceasta se folosește pentru a prepara budincă de tapioca, însă este utilă și ca agent de îngroșare.

Tapioca este amidonul extras din rădăcina de manioc, un arbust lemnos. Acești tuberculi sunt originari din Brazilia și o mare parte din America de Sud.  Poți găsi tapioca la raionul fără gluten din supermarket-uri și la magazinele de produse naturiste. Tapioca este disponibilă într-o varietate de forme, inclusiv făină, fulgi și perle.

Tapioca nu conține, în mod natural, gluten, nuci și cereale. Amidonul de tapioca este un înlocuitor fără gluten pentru făina de grâu, făcându-l o alternativă ideală pentru persoanele cu boală celiacă (intoleranță la gluten). Tapioca este, de asemenea, foarte ușor de digerat, deci este o alegere bună pentru persoanele cu sindrom de colon iritabil și alte probleme digestive. Producătorii multor produse fără gluten folosesc făină de tapioca în procesul de producție. Este, de asemenea, o opțiune bună pentru coacerea acasă a preparatelor fără alergeni. Făina de tapioca servește ca alternativă la făina albă pentru îngroșarea supelor, sosurilor și umpluturilor de plăcintă.

La un simplu search  pe google vei gasi o multime de producatori de faina tapioca. Pretul este unul accesibil si se poate cumpara si din supermarket-urile noastre.

Daca v-a placut reteta de astazi, Painica braziliana cu branza , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close