Paine keto cu usturoi

328

Paine Keto cu usturoi

Preparare20 mins
Timp de gătire50 mins
Timp total1 hr 10 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Cuvânt cheie: fara carbohidra, fara zahar, paine de casa, paine keto, paine sanatoasa
Porţii: 20 felii
Calorii: 94kcal

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

Paine

  • 150 g faina de migdale
  • 50 g psyllium pudra
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite otet de vin alb
  • 225 ml apa fiarta
  • 3 albusuri de ou

Unt cu usturoi

  • 110 g unt, la temperatura camerei
  • 1 catel usturoi pisat
  • 2 linguri patrunjel tocat fin
  • 1/2 lingura sare

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 175 grade Celsius.
  • Intr-un castron amesteca bine ingredientele uscate pentru paine.
  • Adaugati acum apa fiarta, otetul, albusurile de ou, in castronul cu ingredientele uscate.
  • Cu un mixer de mana, mixati la viteza mica pentru 30 de secunde.
  • Formati cu mana 10 painici mici, asemea celor de hot dog.
  • Painicile se aseaza in tava de copt, pastrand distanta intre ele, deoarece isi vor dubla volumul. (nu uitati sa asezati hartie de copt in tava!)
  • Dati la cuptor pentru 40-50 de minute
  • Pregatiti acum untul cu usturoi si patrunjel. Toate ingredientele se amesteca si se lasa la frigider pana cand il vom folosi
  • Cand painea este gata, se scoate si se lasa la racit.
  • Cand aceasta s-a racit, se taie pe lungime si se unge cu untul de la frigider.
  • Se vor baga din nou la cuptor, la 225 de grade Celsius pentru 10-15 minute, sau pana cand painea s-a aurit bine.

Notes

Net carb.: 2 % (1 g)
Fibre: 2 g
Grasime: 88 % (9 g)
Proteine: 9 % (2 g)
kcal: 94

Paine keto cu usturoi, contine doar 1g de carbohidrati pe felie si este foarte gustoasa si sanatoasa. Renunta la painea din comert, gateste-o acasa!

Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in privinta consumului de paine. Astfel, un roman consuma in medie 97 kg de paine pe an.

Cat de nesanatoasa e painea din comert…

APC Romania a efectuat un studiu ce a vizat 52 tipuri de paine feliata din hipermarketuri / supermarketuri, cu gramajul cuprins intre 240 g si 700 g, prin care sa atraga atentia in ceea ce priveste continutul acestui tip de produs.

 Efectele asupra sanatatii consumatorilor.

La 96% dintre produsele analizate nu se respecta reteta traditionala a painii (faina, apa, drojdie, sare). S-au identificat si alte ingrediente precum: margarina, ulei vegetal de palmier, zahar, faina de soia, de fasole, fibre vegetale, glucoza, fibre de citrice, lapte praf, sirop de glucoza, zer praf, ulei de rapita, amidon de porumb, faina de orez, faina de porumb, gluten, grasimi vegetale nehidrogenate, fulgi de cartofi, acid ascorbic, acid sorbic, diacetat de sodiu, carbonat de calciu, cisteina, esteri ai acidului diacetiltartric cu mono si digliceride ale acizilor grasi, propionat de calciu, stearoil 2 lactilat de sodiu, fosfat monocalcic, guma de guar, guma de xantan, hidroxipropilmetilceluloza, mono si digliceride ale acizilor grasi, acid tartric, glicerina, citrat de lecitina, esteri ai glicerolului cu acidul acetic si acizi grasi.

La 73% dintre produse s-au identificat conservanti alimentari, iar la 60% – adaosul de gluten. Fapt ce arata ca faina folosita la fabricarea painii feliate este saraca in proteine, are o capacitate redusa de hidratare, deci o calitate inferioara.

La 56% din paini erau adaosuri de zaharuri cum ar fi: glucoza si sucroza. Glucoza si sucroza sunt carbohidrati  cu asimilare rapida, fapt ce obliga pancreasul sa secrete insulina. Oferind mai multa energie organismului de cat are nevoie, excesul de glucoza se depune sub forma de grasimi sau colesterol pe vasele de sange.

La 47% dintre produse s-au identificat in compozitia painii uleiul de palmier si uleiul de rapita. Iar un sfert din painea verificata continea alte tipuri de faina decat cele obtinute din grau: faina de soia, de fasole, de orez si de porumb. La 12% dintre produsele analizate s-a folosit margarina, care contine grasimi trans (“cele mai rele”), care genereaza colesterol si predispun la boli de inima.

Mai mult…

Atat painea ambalata cat si cea feliata contin aditivi de mentinere a prospetimii si de prevenire a mucegairii.

Incearca reteta mea de paine keto cu usturoi !

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close