Pachetele de primavara sau spring rolls

738

Pachetele de primavara sau spring rolls

Preparare20 minutes
Timp de gătire25 minutes
Timp total45 minutes
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Asiatica, Chinezeasca
Cuvânt cheie: aperitiv delicios, foi de orez, mancare asiatica, pachetele cu legume, pachetele de primavara, spring rolls
Porţii: 12

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

Dressing

  • 5 cm ghimbir, razuit
  • 1 catel usturoi pisat
  • 30 ml sos de soia
  • 1/2 lingura ulei de susan
  • 1/2 lingurita ulei vegetal
  • 2 lingurite amestec chinezesc (scortisoara, nucsoara, cuisoare,chimen)

Umplutura

  • 12 foi orez
  • 1/2 dovlecel verde, mic, razuit
  • 1 morcov razuit
  • 3 foi varza chinezeasca, tocata
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 60 g noodles de orez, fiert
  • 5 ciuperci shiitake, negre, tocate

Sos

  • 30 ml sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura otet de orez
  • chilli fresh tocat, cu tot cu samburi
  • 1 lingurita susan
  • cateva frunze de ceapa verde tocata marunt

Mod de preparare

  • Amestecam toate ingredientele pentru dressing (sos) si le lasam deoparte deocamdata. ( ginger, usturoi, sos de soia, ulei de susan, uleiul vegetal si condimentele chinezesti)
  • Fierbem fideauna de orez conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Legumele tocate se pun intr-un castron, se toarna sosul peste ele si se amesteca bine.
  • Incingeti cuptorul la 220 grade celsius si pregatiti tava acestuia cu hartie de copt.
  • Foitele de orez se scot cate una pe rand pentru a nu se usca.
  • Incepeti sa impaturiti pachetelele, plasand foita de orez pe un prosop ud.
  • Se aseaza foita in forma de diamant, se pun nuddles apoi legume marinate si incepeti sa luati pana la jumatate, aduceti colturile la mijloc pentru a forma un plic si continuati ca rulati colturile pana la capat.
  • Rulourile se aseaza in tava si se ung cu putin ulei vegetal
  • Acum aveti 2 variante, le prajiti in tigaie cu ulei sau le dati la cuptor.
  • Daca le faceti la cuptor, coaceti-le cate 15 minute pe fiecare parte.
  • Ingredientele pentru sos se amesteca toate intr-un castronas.
  • Pachetelele se servesc calde sau reci cu sosul de soia.

Pachetele de primavara sau spring rolls, sunt legume tocate si invelite intr-o foaie de orez, apoi prajite sau coapte la cuptor.

La fel ca multe feluri de mancare de origine chineza, pachetelele de primavara spun o poveste interesanta despre migratie si adaptare. Acestea pot fi gasite pe aproape fiecare continent, cu variatii de umplere, impachetare si sosul de servire.
Pachetelele de primavara sunt un aperitiv comun in multe bucatarii asiatice. Acestea pot fi prajite si crocante sau servite reci, uneori numite „pachetele proaspete de primavara”. Acestea sunt umplute cu ingrediente care pot fi consumate crude, cum ar fi morcovi maruntiti, muguri de fasole sau ingrediente care au fost fierte inainte de exemplu: creveti, somon afumat, tofu fiert.

Ceea ce toate pachetelele de primavara au in comun este ambalajul. Spre deosebire de rulourile din ou, care sunt facute din faina si din oua, pachetelele de primavara sunt rulate in hartie de orez.

Chinezii sarbatoresc timp de 2 saptamani Anul Nou. Timp in care se delecteaza cu cele mai gustoase si mai pretioase mancaruri. La inceput de masa se servesc gustari pregatite din foi de orez si legume sau cu carne. De aceea se numesc Pachetele de primavara.

Delicioase, crocante, numai bune de rontait!  Incearca-le si tu 😉

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close