Pachetele cu somon si legume

330

Pachetele cu somon si legume

Preparare10 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: peste cu legume, somon cu legume, somon la cuptor
Porţii: 4
Calorii: 439kcal

Echipament

  • Cuptor
  • Gratar (optional)

Ingrediente

  • 4 file de somon
  • 225 g sparanghel
  • boabe de porumb la conserva
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri unt moale
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 2 lingurite cimbru
  • 2 lingurite patrunjel
  • 1 lingurita coaja de lamaie proaspat rasa
  •  sare si piper dupa gust
  • ulei
  • felii de lamaie si patrunjel pentru servire

Mod de preparare

  • Incingeti gratarul sau cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Unge cu ulei 4 bucati mari de folie de aluminiu
  • Pune somonul si legumele in centrul foliei
  • Intr-un castron mic amestecati bine untul, usturoiul, cimbrul, patrunjelul, coaja de lamaie, sare si piper.
  • Condimentati somonul cu sare si piper apoi cu o lingura puneti peste legume si somon mixul de unt.
  • Impatureste folia de aluminiu si bagati la cuptor sau pe gratar 15-20 de minute sau pana cand legumele sunt moi.
  • Presarati patrunjel deasupra si serviti cu felii de lamaie
  • Pofta buna! 🙂

Pachetele cu somon si legume ,o reteta pentru un pranz sau o cina sanatoasa. Se prepara rapid si este foarte hranitoare.

Cu totii stim cat de sanatos este somonul, dar majoritatea nu realizeaza cat de usor se poate prepara acasa.

In afara de faptul ca e delicios, somonul este bogat in acizi grasi Omega 3, esenţiali pentru sanatate. Corpul omenesc nu produce acesti acizi, motiv pentru care trebuie preluati in mod regulat din alimentatie. Somonul mai contine si aminoacizi esentiali, care ajuta la mentinerea masei musculare, dar si proteine, care sustin un nivel al metabolismului care permite pierderea in greutate.

Beneficiile consumului de somon :

E bun pentru inima – datorita acizilor grasi Omega 3 si 6, nivelul de trigliceride este redus, astfel incat riscul de formare a placilor de aterom de vasele de sange este minim.

Te ajuta sa slabesti – fiind o sursa bogata de proteine si acizi grasi, tine de foame, elimina poftele, accelereaza metabolismul si reduce depozitele de grasime.

Reduce inflamatiile din corp– Acizii grasi au capacitatea de a echilibra nivelul hormonilor, care, la randul lor, influenteaza procesul inflamator. 

Iti mentine creierul tanar – tot acizii grasi sunt responsabili de funcționarea corecta a creierului. 

Te fereste de cancer – tumorile apar si din cauza unui dezechilibru intre Omega 3 și Omega 6, care duce la dezvoltarea necontrolata a celulelor bolnave.

Protejeaza vederea – degenerescenta maculara cauzata de imbatranire poate fi intarziata sau chiar prevenita consumand periodic somon. Bogat in acizi grasi regleaza nivelul enzimelor si fotoreceptorilor ce asigura o buna vedere.

Iti confera energie si buna dispozitie – chiar te poate face sa te simti mai energica si mai optimista. Datorita actiunii acizilor grasi Omega 3, care reduc inflamatiile din corp, despre care se crede ca ar contribui la aparitia stresului emotional si a depresiei.

Iti recomandam sa consumi de cel putin 2 ori pe saptamana somon. Incearca si reteta noastra de pachetele cu somon si legume.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close