Oua umplute cu ton
Ingrediente
- 6 oua fierte bine, decojite si taiate pe jumatate
- 170 g ton de la conserva, scurs de ulei
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri masline tocate fin
- 1 rosie mica, fara coaja si seminte, tocata marunt
- 1 lingurita mustar
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja rasa de la lamaie
- 1 lingurita otet de vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Galbenusurile de au se pun intr-un castron.
- Tot in castron se adauga tonul, patrunjelul, maslinele, rosia, mustarul, zeama de lamaie si coaja rasa, otetul si uleiul de masline
- Se condimenteaza cu sare si piper, apoi cu o spatula de cauciuc se amesteca usor toate ingredientele.
- Cu o lingura umpleti jumatatile de ou.
- Pentru servire se presara patrunjel si se picura putin ulei de masline.
- Se servesc imediat. Pofta buna!
Oua umplute cu ton un deliciu mic pentru iubitorii de peste. Gata in doar cateva minute, perfecte pentru invitati sau pentru orice masa festiva.
Exista o multime de variante de oua umplute. Fiind un aperitiv simplu si gatit foarte des pentru ocazii speciale, gospodinele amesteca ingredientele preferate si pregatesc platouri frumos colorate.
Oua umplute cu ton, este un aperitiv hranitor si foarte sanatos. Nu ezita sa le pregatesti si pentru micul dejun, daca ai timp in weekend. Cei mici le vor adora. Cercetatorii au ajuns la concluiza ca oul consumat la micul dejun ajuta foarte mult la puterea de concentrare si stimuleaza creativitatea si puterea de rezolvare a unor probleme matematice.
Daca trebuie sa pregatesti aceste oua cu o seara inainte, nu le umple. Albusul de ou se pune cu fata in jos, pe un platou, se acopera cu folie, umplutura o poti amesteca, o acoperi si pe ea cu folie, si se pastreaza la frigider peste noapte.
Ouale fierte au numeroase beneficii pentru organism. Poate ca putini stiu faptul ca oul este de mare ajutor si in cursul de slabire. Oul este foarte bogat in elemente nutritive, cu un continut extrem de bogat in proteine. De aceea, oul iti da o senzatie de satietate extraordinara.
Ouale mai au beneficii si pentru ca au un continut de aminoacizi esentiali. Este vorba despre leucina, un aminoacid care ajuta la refacerea tesuturilor osoase si musculare, a epidermei in cazul unor leziuni, dar si regleaza nivelul de zahar din sange si ajuta organsimul sa arda mai repede caloriile.