Oua umplute cu maioneza si mustar

251

 

Oua umplute cu maioneza si mustar

Preparare15 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Cuvânt cheie: aperitiv rapid, masa festiva, oua aperitiv, oua cu maioneza, oua cu mustar, oua umplute, reteta aperitiv simplu

Ingrediente

  • 12 oua fierte
  • 45 g maioneza (de preferat de casa)
  • 45 g mustar de Dijon
  • 3 linguri lichid din borcanul cu castraveti murati.
  • 1 lingura vin alb
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust

Pentru ornat

  • verdeata la alegere
  • fulgi de boia sau boia dulce

Mod de preparare

  • Fierbeti ouale, astfel incat ele sa fie tare la interior. cca 8-10 minute.
  • Lasati la racit si decojiti.
  • Taiati ouale pe jumatate, pe lung.
  • Scoateti galbenusurile si adunati-le intr-un castron.
  • Alege cele mai frumoase albusuri si spala-le usor in apa rece pentru a indeparta orice urma de galbenus.
  • Adauga peste galbenusuri maioneza, mustarul, zeama de muraturi, vinul si mixeaza.
  • Cu mixerul mergand toarna incet si uleiul. Condimenteaza cu sare si piper.
  • Veti obtine o crema pufoasa pe care o veti transfera acum in pos.
  • Umple albusurile cu aceasta crema.
  • Se servesc imediat sau se asambleaza a doua zi.
  • Pofta buna!

Oua umplute cu maioneza si mustar, un aperitiv usor de preparat rapid, atragatoar ca aspect, dar si delicioas la gust. La oua umplute putem apela oricand, fie ca vrem o masa festiva, fie ca vrem pur si simplu o masa vesela si frumos decorata in familie.
Inainte sa te apuci de gatit, e bine sa stii cat timp se fierb ouale, pentru a nu da gres cu reteta.

Nu de putine ori ti s-a intamplat sa ai pofta de un ou mai moale, dar ai reusit ca in cele din urma sa-l fierbi prea mult? Iata cum trebuie sa procedezi de acum incolo:

  1. Aseaza oul intr-o cratita si toarna apa rece peste el. Apa trebuie sa il depaseasca aproximativ 2-3 cm.
  2. Pune vasul pe foc mediu si asteapta pana cand apa este aproape de fierbere (incep sa apara micile bule de aer).
  3. Din momentul in care apa se afla la un pas de fierbere, redu focul si respecta urmatorii timpi:
  • pentru ou moale – lasa-l sa fiarba timp de 3 minute;
  • pentru ou mediu – lasa-l sa fiarba timp de 5 minute si jumatate;
  • pentru ou tare – lasa-l sa fiarba timp de 8 minute.
Sfaturi utile:
  • Nu trebuie sa lasi apa sa fiarba prea tare, asa ca regleaza mereu focul atunci cand temperatura incepe sa-i creasca.
  • Nu trebuie sa depasesti cele 8 minute pentru a obtine un ou tare, altfel galbenusul va capata acea culoare verzuie, va fi inecacios si nu va avea un gust prea bun.
  • Toarna apa rece peste ou, pentru a opri procesul de fierbere si pentru a se decoji mai usor. Important este sa lasi oul sa se raceasca foarte bine.
  • Tot pentru o decojire mai usoara, poti adauga in apa de fierbere, putina sare sau otet.

Incearca si reteta noastra de oua umplute cu ton. 

Daca v-a placut reteta de astazi, oua umplute cu maioneza si mustar, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close