Oua de Paste cu vopsea naturala

186

Oua de Paste cu vopsea naturala

Preparare10 mins
La frigider8 hrs
Timp total8 hrs 10 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Cuvânt cheie: masa de Paste, oua de Paste, oua elegante, oua fierte, vopsea de oua, vopsea de oua naturala

Ingrediente

Pentru ouale negre sau gri

  • 5 oua fierte, tari
  • 700 ml apa
  • 2 linguri otet
  • 45 g carbune activ

Pentru ouale mov

  • 5 oua fierte, tari
  • 700 ml apa
  • 2 linguri otet
  • 200 g boabe de soc, uscate

Pentru ouale albastre

  • 5 oua oua fierte, tari
  • 700 ml apa
  • 200 g flori hibiscus uscate

Mod de preparare

Pentru ouale negre sau gri

  • Intr-o oala pune la fiert apa. Adauga carbunele, lasa la fiert la foc mic, si amesteca pana cand acesta se dizolva in apa.
  • Toarna apa intr-un castron si las-o la racit.
  • Pune ouale si otetul in apa, si lasa castronul la frigider 8 ore pentru oale gri si 12 ore pentru cele negre.

Pentru ouale mov

  • Intr-o oala pune la fiert apa. Adauga samburii de soc.
  • Lasa la fiert, la foc mic, 30 de minute.
  • Strecoara intr-un castron apa pentru a indeparta samburii.
  • Lasa apa la racit, adauga otetul si ouale. Se da la frigider.
  • Pentru o culoare mov deschis, lasa ouale 1-2 ore in apa, iar pentru o culoare mai inchisa mareste durata.

Pentru ouale albastre

  • Intr-o oala pune la fiert apa. Adauga petalele de flori.
  • Lasa la fiert, la foc mic, 30 de minute.
  • Strecoara intr-un castron apa pentru a indeparta petalele.
  • Lasa apa la racit, adauga otetul si ouale.
  • Lasa castronul la frigider si verifica culoarea din cand in cand, pentru a o obtine pe cea dorita.

Oua de Paste cu vopsea naturala. Aceste oua foarte elegante vor infrumuseta masa festiva de Paste. Pasii de urmat sunt simpli, ca o joaca de copil. Pentru vopsire, poti folosi atat oua albe cat si maro, astfel vei obtine si mai multe nuante. Odata ce le scoateti din apa colorata, le puteti pune la uscat pe prosoape de hartie sau intr-un carton de oua. Va sfatuiesc sa folositi castroane vechi sau de sticla, pentru a nu le strica pe cele de plastic.

Vopsirea oualelor folosind coloranti naturali 

In cazul in care vopseaua din comert nu te incanta, poti apela cu incredere la cateva metode naturale care vor colora ouale de Paste foarte frumos. Pe langa cele 3 metode pe care le-am prezentat mai sus, mai sunt si altele. Sfecla rosie si cojile de ceapa rosie reprezinta baza pentru o vopsea naturala, care te va ajuta sa obtii oua ce vor fi apreciate de toti cei care iti vor trece pragul in ziua de Paste.

Vopseaua pe baza de sfecla rosie se obtine prin fierberea a doua sfecle de dimensiune medie intr-un litru de apa.  In amestesc se adauga 2 linguri de otet. Dupa 4 minute de stat pe foc, in apa cu bucatile de sfecla se adauga si ouale. Dupa ce apa a dat in clocot, se lasa ouale inca 4 minute si se scot.

Vopseaua din coji de ceapa rosie necesita mai mult timp pentru a fi preparata. Cojile de ceapa se lasa 12 ore la inmuiat intr-un vas cu 4 litri de apa. In acest ametesc se mai adauga 2 linguri de otet si se fierb ouale timp de 5 minute.

Daca v-a placut reteta de astazi, Oua de Paste cu vopsea naturala, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close