Ou in sos si branza pentru micul dejun

351

Ou in sos si branza feta pentru micul dejun

Timp de gătire20 mins
Timp total20 mins
Fel de mâncare: mic dejun
Cuvânt cheie: branza feta, idei mic dejun, ou cu sos, preparat la cuptor, reteta ieftina, reteta simpla, sos de rosii, usor de preparat
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 100 g felii de paine, taiata cubulete
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 4 oua mari
  •  sare si piper dupa gust
  • 60 ml sos de rosii
  • 4 linguri branza feta, taiata cubulete
  • 2 linguri oregano tocat, proaspat

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius.
  • Pune cubuletele de paine pe o tava si da la cuptor 10 minute.
  • Ungeti 4 ramekins cu ulei de masline, in interior.
  • Imparte cubuletele de paine, in mod egal, intre cele 4 ramekins, apoi sparte cate un ou in fiecare.
  • Condimenteaza cu sare si piper.
  • Puneti cate o lingurita de sos de rosii si imparte branza feta, in ramekins.
  • Dati la cuptor aprox. 12 minute, sau pana cand oul s-a prajit dupa preferintele tale.
  • Se presara oregano, adauga putin ulei de masline (obtional), si sunteti gata de servit!

Ou in sos si branza feta pentru un mic dejun delicios si satios. Gata in doar 20 de minute, cu doar cateva ingrediente.

Multi oameni spun ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei.

Teoretic micul dejun ar trebui sa iti ofere energie pentru a incepe ziua si sa iţi potoleasca pofta pentru alimentele nesanatoase care ne ameninta silueta.

Oul este un aliment de calitate superioara, meta-analize rezultate din studii indelungate demonstrand clar lipsa legaturii intre galbenusul de ou si colesterolul nostru – un mit indelung discutat.

Este perfect tolerat consumul oului ca aliment zilnic : 1-2 buc oua de gaina / la adult si 1 ou de gaina la copil. Combinarea oului cu proteine sanatoase, carne slaba sau branza si legume preferabil proaspete, crude, reprezinta modelul unei mese proteice foarte satioase.

Oul asigura senzatia de satietate diferit in functie de modalitatea de pregatire a lui. Cel mai satios este oul fiert tare. Apoi descrescator – oul moale – cleios, oul sub forma de omleta si in final, oul romanesc – aruncat in apa clocotita care se digera cel mai usor si tine cel mai putin de foame. In asociere cu painea integrala si legumele reprezinta o combinatie energizanta (proteine – glucide – fibre), aducatoare de energie lenta pe tot parcursul diminetii.

Oul este un aliment extrem de valoros in alimentatia noastra. Albusul este cea mai pura forma de proteina, fiind numit „proteina diamant”.

In plus, proteinele continute ajuta la cresterea masei corporale. La randul ei accelereaza metabolismul spre arderea mai rapida a caloriilor. Ouale sunt o sursa excelenta de grasimi bune. Albusul contine cea mai pura forma de proteina animala. Se asimileaza rapid si contine toti aminoacizii de care corpul nostru are nevoie.

Incearca si tu reteta mea de ou in sos si branza feta pentru micul dejun al familiei tale.  Vezi aici si reteta de oua umplute cu ton sau vinete cu ou.

Pofta buna!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close