Orez cu legume si curry

435

Orez cu legume si curry

Preparare20 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total50 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Orientala
Cuvânt cheie: orez basmati, orez cu curry, orez cu legume, rapid si simplu, reteta ieftina, reteta orez, reteta simpla
Porţii: 4

Ingrediente

  • 250 g orez basmati
  • 1 ardei
  • 2 catei usturoi
  • putin ghimbir tocat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 baton scortisoara
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 500 ml stock de legume
  • 125 g mazare
  • 2 lingurite curry

Mod de preparare

  • Lasa orezul in apa rece pentru 15 minute.
  • Intr-o tigaie adanca pune la incins uleiul de masline.
  • Prajeste ceapa pentru 10 minute. Adauga ardeiul, usturoiul, ghimbirul, frunza de dafin, batonul de scortisoara si cardamomul.
  • Mai lasa la prajit cateva minute. Condimenteaza cu sare. Frunza de dafin si batonul de scortisoara se indeparteaza.
  • Pune orezul scurs de apa si amesteca bine 30 de secunde,
  • Pune stock-ul de legume (incalzit). Acopera cu un capac iar cand apa a inceput sa fiarba pune cele 2 lingurite de curry si mazarea.
  • Cand lichidul a scazut, se opreste focul.
  • Lasati la odihnit cateva minute si sunteti gata de servit.

Orez cu legume si curry este un preparat simplu, satios si rapid. Aceasta reteta orientala contine ingrediente pe care le avem deja in bucatarie. Daca nu este perioada postului sau nu urmati o dieta vegana, puteti servi acest preparat cu carne. Aduce un plus de savoare pranzului sau cinei. In plus nu este gras sau gretos.

Ce este curry?

Bucatarii traditionali indieni prepara curry-ul din condimente pe care le prajesc si le piseaza. Exista numeroase amestecuri de condimente curry, deoarece se pot face din 5-6 condimente dar si din 30. Amestecuri de pudra de curry sunt vandute in cele mai multe magazine. Unele pudre de curry sunt picante, iar unele sunt mai blande. Daca nu va place sa va preparati singuri amestecul, incercati mai multe branduri diferite de pudra de curry pana cand gasiti unul pe gustul dvs.

Multe pulberi curry produse comercial pornesc de la o intensitate de galben, mai inchisa sau mai deschisa. Acest lucru se datoreaza utilizarii turmericului in aceste amestecuri. Cu cat se adauga mai multa curcuma (turmeric), cu atat mai galben este amestecul. Curcuma este folosita nu numai pentru gustul sau pamantesc si usor amar, dar si pentru culoarea sa, de un galben stralucitor. Datorita nuantei sale vibrante, curcuma este adesea folosita ca agent colorant in alte produse alimentare, variind de la iaurt, la condimente pentru popcorn, chiar si pentru prajituri ori fursecuri.

Adesea curry-ul este confundat cu un alt amestec de condimente, „garam masala”. Tradus ca si „amestec cald de condimente”, garam masala, este disponibil in multe forme si este adesea unic pentru fiecare bucatar. Ca sa explicam mai clar, un amestec de curry si un garam masala pot fi adaugate la un curry.

Vezi mai multe despre beneficiile consumului de curry aici!

Idei de servire
  1. Frigarui cu pui si legume
  2. Pui Souvlaki cu sos de iaurt
  3. Chiftelute de pui la cuptor
  4. Ciuperci umplute in stil marocan
  5. Lipie Naan cu usturoi
  6. Kofta – frigarui libaneze
  7. Vita in stil marocan

Daca v-a placut reteta de astazi, orez cu legume si curry , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close