Omleta cu spanac

346

Omleta cu spanac

Preparare10 mins
Timp de gătire35 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: Mic dejun Keto
Cuvânt cheie: fara carbohidrati, mic dejun keto, mic dejun sanatos, omleta keto, reteta keto
Porţii: 2
Calorii: 661kcal

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 150 g bacon
  • 2 lingurite unt
  • 225 g baby spanac
  • 8 oua
  • 225 g smantana
  • 150 g branza rasa la alegere
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeti cu unt un vas pentru cuptor
  • Prajiti bacon-ul in unt pana devine crocant. Adauga spanacul pana se inmoaie.
  • Bate ouale si smantana si turnati in vasul pentru cuptor.
  • Puneti spanacul cu branza in vasul cu ou si dati la cuptor pentru 25-30 de minute .

Notes

Net carb: 3 % (4 g)
Fibre: 1 g
Grasime: 81 % (59 g)
Proteine: 16 % (27 g)
kcal: 661

Omleta cu spanac , un mic dejun Keto, sanatos, fara carbohidrati si zahar, perfect pentru intreaga familie.

Dieta Keto (sau ketogenica) se bazeaza pe o alimentatie bogata în grasimi si proteine si cu foarte putini carbohidrati.

Prin reducerea majora a aportului de carbohidrati din organism si inlocuirea acestora cu grasimi, corpul este introdus intr-o stare metabolica numita cetoza.

Cand corpul este in starea de cetoza, grasimile devin principalul furnizor de energie pentru corp, lucru care este placut majoritatii celulelor din corp.

Atunci cand mancam mai puțin de 50 de grame de carbohidrati pe zi, corpul intra in starea de cetoza. Stare care ofera multiple beneficii corpului: reducerea nivelului de zahar si insulina din sange si reducerea grasimilor din organism.

O dieta ketogenica poate de asemenea sa schimbe echilibrul de apa si minerale din corp.

Gatiti omleta cu spanac daca v-am convins si sunteti curiosi sa gustati retete Keto.

Stiati ca…

 In medicina este folosita cel mai adesea pentru a trata crizele dificile de epilepsie la copii. Dieta determina organismul sa arda in primul rand grasimi pentru energie si sa foloseasca mai putini carbohidrati. De regula, carbohidratii continuti de alimente sunt transformati in glucoza. Ea trece apoi in circulatia sanguina prin tot corpul, fiind foarte importanta in special pentru a folosi ca si combustibil pentru creier.

Insa daca alimentatia contine doar o cantitate foarte mica de carbohidrati, ficatul va transforma grasimea in acizi grasi si corpi cetonici. Corpii cetonici sunt transportati prin circulatia sanguina si inlocuiesc glucoza ca si sursa de energie. Cresterea cantitatii de corpi cetonici este o stare fiziologica numita cetoza. Ea duce la ameliorarea crizelor de epilepsie si la reducerea frecventei lor.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close