Nutella de casa cu alune

365

 

Nutella de casa cu alune

Preparare5 minutes
Timp de gătire40 minutes
Timp total45 minutes
Fel de mâncare: desert, mic dejun
Cuvânt cheie: ciocolata tartinabila, crema de ciocolata, crema tartinabila, desert, idei mic dejun, nutella, nutella cu alune, nutella de casa
Porţii: 250 g

Ingrediente

  • 400 g alune de padure, crude
  • 1/2 lingurita sare mare
  • 1 esenta migdale
  • 200 g ciocolata semidulce, taiata cubulete
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingura miere

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Coace alunele 12-15 minute sau pana cand acestea prind o culoare aurie si coaja se indeparteaza cu usurinta.
  • Lasa alunele la racit apoi indeparteaza coaja si transfera-le in castronul mixerului.
  • Mixeaza alunele bine pana obtineti un piure.
  • Topeste bucatile de ciocolata la microunde sau la aburi fierbinti.
  • Peste piureul de alune pune cele 2 esente si sare. Mai mixeaza 5-10 secunde.
  • Toarna in castron si ciocolata topita si mai mixeaza cateva secunde.
  • Pune uleiul si mierea, mixeaza inca o data.
  • Mai adauga ulei pentru a obtine consistenta pe care o doresti.
  • Transfera nutella intr-un pahar sau borcan si pastreaza la frigider.
  • Crema se va intari usor la frigider, de aceea inainte de fiecare folosire, dati 10 secunde la microunde.
  • Se serveste cu clatite, gogosi sau simpla pe felii de paine.
  • Enjoy!

Nutella de casa cu alune, o reteta mai simpla decat ai crede. Se pastreaza la frigider pana la o luna, perfecta pentru micul dejun sau pentru a da un plus de savoare deserturilor tale preferate.

Mica istorie

Pietro Ferrero, un producator de produse de patiserie din Piemont, Italia, a creat cu ingeniozitate o pasta dulce din alune de padure, zahar si doar o mica cantitate din pretioasa cacao. In acest mod, aceasta putea fi intinsa cu usurinta si servita pe paine. Pasta de ciocolata a primit numele de ‘Giandujot’, dupa un personaj de carnaval celebru in acele timpuri.

Michele, fiul lui Pietro Ferrero, si-a pus in aplicare geniul inovativ si, dupa numeroase incercari, a imbunatatit reteta si a creat primul borcan cu noua crema de alune si cacao, care insa nu avea inca un nume. Asa ca, dupa un nou exercitiu de creativitate, a gasit numele perfect pentru cea care avea sa devina mai cunoscuta crema de alune din lume: Nutella.

Nutella (dupa cum ii spune si numele) se face cu alune de padure. Nu folosim migdale, nuci, caju etc. Aroma ei intensa este de alune, cacao si vanilie. Dupa racire alunele se freaca bine cu o carpă de bucatarie pentru a indeparta cojitele. Daca mai raman cateva nu e nici o problema.

Prin mixare, alunele elibereaza uleiul natural care leaga aceasta compozitie.

Nutella de casa va fi o surpriza placuta pentru copiii familiei, dar si pentru adultii gurmanzi. De recomandat este sa pui pret pe calitatea ingredientelor.

Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai interesante retete culinare. De asemenea, ne poti urmari pe Facebook dar si pe Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close