Nuggets de tofu

14

 

Nuggets de tofu

Preparare20 mins
Timp de gătire25 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: aperitiv, ce este tofu, cina, dieta, dieta vegana, fel principal pranz, nuggets, nuggets de post, Nuggets de tofu, nuggets din tofu, reteta de post, reteta vegana
Porţii: 2

Ingrediente

  • 400 g tofu tare/ferm
  • 70 g faina
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita ceapa granulata
  • 30 g amidon de porumb
  • 2 linguri ulei
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Preseaza tofu ca sa iasa cea mai mare parte din lichid din el. 
  • Rupe tofu in bucati de dimensiunea unui nugget.
  • Transfera-le intr-un bol. Adauga 2 linguri de ulei de masline, 1/2 lingurita de usuroi granulat, 1/2 lingurita ceapa granulata, sare si piper.
  • Intr-un bol separat, amesteca faina cu amidonul de porumb, usturoiul si ceapa granulate ramase si condimenteaza cu sare.
  • Dati  bucatile de tofu prin faina (fa asta de 2 ori).
  • Coace la 200-220 de grade C pentru 25-30 minute, intorcandu-le la fiecare 10 minute.
  • Serveste cu maioneza vegana si salata.
  • Pofta buna!

Nuggets de tofu este o reteta vegana sau de post de care te vei indragosti pe loc. Tofu este un inlocuitor clasic al carnii datorita texturii sale.

Pentru ca aceasta reteta de nuggets de tofu sa iasa perfect, trebuie sa scapati de excesul de apa din tofu inainte de a-l pregati. Tofu-ul cumparat are destul de multa apa in el, iar presarea un pas important. Iata cum se face corect:

In primul rand, trebuie sa asezati tofu pe un prosop de hartie curat sau o carpa de bucatarie. Apoi, asezati o alta bucata de prosop de hartie deasupra. Apoi, trebuie sa asezati ceva greu deasupra.

Va recomand sa incepeti cu un tocator, care va oferi o suprafata stabila, plana si apoi asezati alte obiecte grele deasupra. Fiind in bucatarie, probabil ca aveti o multime de oale grele in apropiere, care vor face treaba. Lasati tofu asa timp de treizeci de minute. Greutatea va stoarce eficient umiditatea din tofu si atunci va fi numai bun de preparat! 😉

Ce este tofu?

Tofu se gaseste in mai toate magazinele si supermarketurile si este un aliment vechi de secole!
Aparent, prima inregistrare scrisa in care este mentionat Tofu dateaza din 950 DC.

Tofu este un fel de cas procesat din soia, originar din China. Da, suna ciudat, dar nu este atat de diferit de branza…

Zvonurile spun ca un bucatar chinez a descoperit Tofu in urma cu mai bine de 2.000 de ani, amestecand accidental un lot proaspat de lapte de soia cu sare Nigari.

Cele 3 ingrediente din spatele lui Tofu sunt soia, apa si sare Nigari (clorura de magneziu), care actioneaza ca si coagulant.

Pentru cei care nu stiu, Nigari este ceea ce ramane atunci cand este extrasa sarea din apa de mare. Este un coagulant bogat in minerale.

Dupa inmuierea boabelor de soia bruta si uscata in apa, peste noapte, se trece la obtinerea “laptelui” de soia, in care se adauga coagulantul.
Din acest moment, laptele formeaza cheaguri asemanatoare cu cele de branza. Acestea sunt scurse si presate in blocuri pentru a crea Tofu.
In functie de mai multe stadii de presare, se va obtine Tofu de diferite texturi: moi, medii sau ferme.

Tofu este un aliment natural, fara gluten si scazut in calorii. Nu contine colesterol si este o sursa excelenta de fier si calciu.

De asemenea, este o sursa importanta de proteine, mai ales pentru vegani si vegetarieni.

Citeste mai multe despre beneficiile consumului de tofu aici!

Cu toate acestea fiind spuse, este timpul sa mergem la bucatarie. Nu vom petrece mult timp acolo, deoarece aceasta reteta este super usoara!

Daca v-a placut reteta de astazi , nuggets de tofu,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close