Negresa simpla de post
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 280 g faina
- 240 ml apa
- 250-280 g zahar
- 100 g cacao pudra
- 80-100 ml ulei
- 1 lingurita sare
- 2 fiole esenta de vanilie
- 1/2 lingurita bicarbonat/ praf de copt
- zahar pudra pentru ornat (optional)
Mod de preparare
- Intr-un bol mare, adauga faina si peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat si zahar. Amesteca foarte bine.
- Toarna peste compoziția uscata apa, uleiul si esenta de vanilie. Amesteca totul bine cu ajutorul unui tel.
- Dati drumul cuptorului la incins, la 190 de grade celsius.
- Pregatiti tava pentru prajitura, tapetand-o cu faina.
- Turnati compozitia prajiturii in tava si dati-o la cuptor pentru 30 de minute.
- Cand negresa este gata, se lasa la racit si se taie in parti egale.
- Sunteti gata de servit!
Top 5 negrese de post pentru zilele in care vrei sa te rasfeti cu un desert dulce de casa. O reteta versatila, la care poti adauga: fructe, fructe uscate, alune, nuci pecan etc.
Negresa cu fructe de padure.
Cand aluatul este gata, adaugati in compozitia voastra, aprox. 200 g de fructe de padure. Se amesteca totul incet cu o spatula si apoi se aseaza in tava pentru coacere. Timpul de coacere difera. Acesta va fi putin mai mare decat la negresa clasica. Poate dura pana la 50 de minute.
Negresa cu fructe uscate.
Este o reteta la fel de iubita ca si cele de mai sus. Ca si la negresa cu fructe de padure, fructe uscate se adauga in compozitie atunci cand aluatul este gata. Imi plac mult fructele uscate, pentru aportul lor de vitamine si minerale, astfel incerc sa le introduc in meniul zilnic al familiei mele ori de cate ori am posibilitatea. In acest desert poti folosi stafide, prune si caise, dar si alte fructe uscate pe care le preferati. Gata in 35-40 de minute.
Negresa cu nuci pecan sau alune de padure.
Puteti adauga nucile, tocate marunt, in compozitia aluatului, sau presarate deasupra, inainte de a baga prajitura in cuptor. Procedati la fel si cu alunele de padure. Pentru un gust intens, amestecati nucile si alunele, apoi incorporati-le in compozitia prajiturei.
Negresa cu gem.
Cele mai bune prajituri sunt cele facute de bunicile si mamele noastre, cele care ne amintesc de copilarie. Negresa se adauga sirului de prajituri ale copilariei, pe care nu le uiti niciodata. Incercati pajitura cu gem de prune, caise, visine, dupa plac. In compozitia aluatului, adaugati 5-6 linguri de gem. Atat de simplu! Va recomand totusi sa folositi un gem putin acrisor. Gustul lui se va imbina perfect cu prajitura dulce si cacaoa amara.
Sper ca in lista mea de top 5 negrese de post, ai gasit-o pe cea favorita!
Spor la gatit 😉