Muschi de vita cu unt si usturoi

462

 

Muschi de vita cu unt si usturoi

Preparare10 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne de vita, delicios si usor, reteta cina, reteta pranz, usor de gatit
Porţii: 4

Ingrediente

  • 500 g muschi de vita
  •  sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 lingurite unt
  • 1/2 lingurita usturoi pisat
  • 1 lingura condiment (cimbru, patrunjel etc.)

Mod de preparare

  • Sterge bine carnea cu un prosop de hartie si puneti tigaia pentru prajire pe foc.
  • Adaugati uleiul de masline in tigaie. Carnea o pregatim cu sare si piper pe ambele parti.
  • Puneti acum la prajit carnea in tigaie, cate 4-5 minute pe o parte, sau pana cand aceasta a inceput sa-si schimbe culoarea.
  • In timp ce carnea se prajeste, amestecati untul cu ustuoi, ierburi, sare si piper.
  • Cand carnea este prajita, se scoate pe o farfurie, se felieaza si se adauga mixul de unt.
  • Este gata de servit. Pofta buna! 🙂

Muschi de vita cu unt si usturoi pentru un pranz sau o cina perfecta in sanul familiei. Se prepara rapid si este foarte delicioasa.

Multi oameni considera ca un preparat fara carne nu este satios, altii prefera lactatele si legumele in detrimentul carnii. Cat de benefic este consumul de carne? Nutritionistii spun ca trebuie sa existe un echilibru.

Proteinele sunt esentiale unei stari bune de sanatate deoarece furnizeaza aminoacizi esentiali care nu pot fi sintetizati de organism si care trebuie luati din alimente.

Proteinele intra in structura musculaturii si reprezinta un element de baza in mentinerea imunitatii. Iar pentru a asigura organismului acesti aminoacizi trebuie sa combinam doua tipuri de proteine: vegetale si animale. Insa trebuie precizat faptul ca, spre deosebire de proteinele vegetale, cele animale contin mai multi aminoacizi esentiali.

Carnea de vita este o sursa importanta de fier. De asemenea, are un continut bogat in vitamina B, care ajuta la formarea celulelor rosii, si de creatina benefica la dezvoltarea masei musculare si carnitina responsabila pentru sustinerea metabolismului normal al grasimilor.

Carnea de vita are si vitamina E, un antioxidant important cu beneficii pentru piele sau sistemul vascular, denumita si vitamina tineretii si a fertilitatii.

Spor la muschi de vita cu unt si usturoi! 😉

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close