Muschi de vita afumat

424

 

Muschi de vita afumat

Preparare15 mins
Timp de gătire1 hr 30 mins
La odihnit20 mins
Timp total2 hrs 5 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: carne afumata, carne de vita, fara grasimi, muschi afumat, muschi de vita
Porţii: 6
Calorii: 305kcal

Echipament

  • Afumatoare

Ingrediente

Carne

  • 1 1/2 kg muschide vita

Ingrediente BBQ

  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 linguri paprika
  • 1 lingura piper negru
  • 1 lingura sare mare
  • 1 lingura usturoi pudra
  • 1 lingura ceapa pudra
  • 1 lingura mustar pudra

Mod de preparare

  • Pregatiti afumatoarea la 110 grade Celsius
  • Carnea se condimenteaza / fraca bine cu amestecul BBQ
  • Introduceti un termometru alimentar in partea cea mai groasa a carnii si plasati in afumatoare
  • Afumati carnea aprox.  1 ora pe kg sau pana cand termometrul indica 60 de grade Celsius. Dati drumul la cuptorul electric cu aburi.
  • Scoateti carnea si puneti-o in cuptorul electric cu aburi pentru 5-6 minute sau pana cand se formeaza o crusta maro.
  • Infasoara carnea tocmai scoasa din cuptor in folie de aluminiu si las-o 20 de minute.
  • Acum carnea este gata de taiat si de servit.

Muschi de vita afumat pentru iubitorii de carne rosie. Se prepara usor si este plina de savoare. Se serveste cu legume la gratar.

Organismul are nevoie si de carne, numai ca trebuie sa stim ce fel de carne si in ce cantitati putem consuma.

Unii oameni au devenit vegetarieni, altii nu concep sa nu aiba carne la masa. Ambele stiluri de alimentatie sunt gresite. Omul este omnivor, organismul functioneaza armonios doar cu toti nutrientii necesari. Deci si cu proteinele de origine animala. Secretul insa consta an alegerea tipului de carne care aduce beneficii sanatatii si in stabilirea cantitatii optime de carne ingerata. De asemenea, modul in care e preparat acest aliment contribuie la intarirea organismului sau deteriorarea diferitelor organe.

Portia ideala nu trebuie sa depaşeasca marimea palmei consumatorului. Incercati sa o taiati cubulete, pentru a putea reduce treptat marimea portiei. Specialistii spun ca nu e exagerat sa consumam carne de doua ori pe saptamana.

Carnea este necesara mai ales copiilor si adolescentilor, deoarece contine proteine, vitamina B12 si fier, utile pentru dezvoltarea fizica si psihica a acestora.

Carnea care intra in mod obisnuit in alimentatia noastra provine de la porc, vaca, oaie, capra, gaina, peste. Indiferent de care e, carnea contine circa 20% proteine. Cea mai saraca in grasimi este carnea de vita si vitel (6-8%), iar cea mai bogata, cea de porc (30%). Carnea contine o cantitate mica de glucide. Daca provine de la animale tinere, este bogata in substante minerale, in special fosfor si fier. Carnea este bogata in vitamine hidrosolubile, complexul B. Viscerele, pe langa aceste vitamine, mai contin si vitamine liposolubile (A, D).

Spor la gatit muschi de vita afumat !

Pofta buna! 🙂

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close