Muschi de porc invelit in fistic si sos de mustar

25

Muschi de porc invelit in fistic si sos de mustar

Preparare20 mins
Timp de gătire35 mins
Timp total55 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne cu sos, carne la cuptor, masa festiva, muschi invelit in fistic, preparat cu carne, reteta cu porc, reteta pentru cina, reteta pentru pranz
Porţii: 8

Ingrediente

  • 1,5 kg muschi de porc
  • 250 g fistic, miez
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingura mustar pudra
  • cimbru poaspat
  • 2 catei usturoi tocati
  • 1 lingurita piper proaspat macinat

Sos de mustar cu vin

  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 120 ml vin alb sec
  • 235 ml stock de pui
  • 1/2 lingurita sare mare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1 lingura mustar de dijon
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura cimbru, proaspat tocat
  • putina salvie tocata
  • 235 ml smantana lichida
  • optional, rozmarin tocat

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius.
  • Pune in bolul mixerului fisticul, mustarul pudra, sare, cimbru, usturoi si piper. Mixeaza pentru incorporare.
  • Pregateste o tava cu hartie de copt.
  • Unge muschiul cu mixul de fistic, apoi aseaza-l in tava.
  • Dati la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana cand termomentrul arata 70 de grade in interiorul carnii.
  • Pregatim si sosul de mustar. Intr-o oala topeste untul la temperatura mediu spre mare, pana cand acesta incepe sa sfaraie.
  • Adauga ceapa si prajeste 3 minute. Adauga usturoiul si mai prajeste 1 minut.
  • Adauga vinul si lasa la fier 3 minute.
  • Adauga stock-ul de pui, sare, piper, mustarul de dijon, mustarul boabe si ierburile proaspete.
  • Lasa sosul la fiert 5-7 minute sau pana cand acesta isi injumatateste volumul.
  • Pune smantana lichida si mai lasa la fiert 5 minute sau pana cand sosul se ingroasa.
  • Scoate muschiul pe un platou si felieaza-l.
  • Pune sos deasupra si serviti.
  • Pofta buna!

Muschi de porc invelit in fistic si sos de mustar. Un preparat perfect pentru un super pranz sau o super cina. Aceasta carne este foarte usor de preparat, si fara prea mult efort poate fi servita ca si piesa centrala la orice masa. Deoarece muschiul de porc este o carne moale, aceasta nu mai are nevoie de marinada, lucru care ne scuteste de mai mult efort si timp in bucatarie.

Prepararea carnii

Mușchiulețul, la fel ca orice altă carne pe care urmează să o gătim friptă, trebuie scos din frigider cu o oră înainte de a ne apuca de gătit, ca să revină la temperatura mediului ambiant. Indepartati orice urma de grasime de pe muschi. Cu un cuțit foarte bine ascuțit, indepartati membranele albe, destul de dure, de la suprafața cărnii. Dacă nu am îndepărta acest țesut conjunctiv, al nostru mușchiuleț de porc s-ar putea deforma în timpul gătirii. În plus, toate aceste bucăți sunt destul de greu masticabile, cu o textură neplăcută. Avem grijă să nu pătrundem adânc în carne, să decupăm doar ceea ce nu dorim în friptura noastră.

În ceea ce mă privește, pentru mine mușchiulețul e gata atunci când are temperatura internă de 62°C. Cei mai scrupuloși îl pot ține până ajunge la 70°C, dar mai mult de atât nu recomand nici în ruptul capului. Cu cât se gătește mai mult, cu atât al nostru mușchiuleț de porc va deveni mai tare și mai ațos. E o carne foarte slabă, nu are pic de grăsime care să-l mențină suculent. Deci un mare NU pentru mușchiulețul gătit în exces. Interiorul acestui mușchiuleț de porc trebuie să fie rozaliu, atunci este cu adevărat fraged, gustos și suculent.

Daca v-a placut reteta de astazi, Muschi de porc invelit in fistic , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close