Muhammara
Echipament
- Mixer
Ingrediente
- 3 ardei capia, mari, copti si curatati.
- 65 g nuci pecan, rasnite
- 20 g pesmet
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 lingurite pasta de rodie (obtional)
- 1 lingurita chimion
- boia usturata, dupa gust
- 60 ml ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- ulei de masline, patrunjel, samburi de rodie, nuci pisate, pentru decor (optional)
Mod de preparare
- Puneti in vasul mixerului ardeii copti, nucile, pesmetul, usturoiul, zeama de lamaie, pasta de rodie, chimion si boia. Mixati bine pana obtineti o pasta tartinabila.
- Continuati sa mixati la viteza mica si adaugati putin cate putin, uleiul de masline.
- Condimentati cu sare si piper.
- Transferati pasta in tr-un castron, ornati cu ulei de masline, nuci pisate, samburi de rodie si patrunjel tocat.
- Se serveste cu chips-uri sau pita poaspata.
Muhammara, un aperitiv originar din Orientul Mijlociu, usor de preparat si foarte gustos. Un deliciu pentru zilele de post sau pentru vegetarieni. Noi servim aceasta salata cu chips-uri de pita. Sunt foarte usor de realizat. Taie pitele in triunghiuri mici, aseaza-le intr-un singur strat, in tava cuptorului. Cu o pensula se ung usor cu ulei de masline si se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 200 de grade Celsius. O data ce vei incerca aceasta pasta orientala, muhammara, cu siguranta o vei trece in lista retetelor preferate.
Daca esti iubitor de mancare orientala, gaseste pe site si reteta de hummus sau baba ganoush . Ah! Hummus de avocado ai incercat?? Vezi reteta aici!
Tips!
- Ingredientele retetei sunt simple, cu exceptia pastei de rodie. Pe aceasta o puteti gasi la magazinele cu specific oriental. Dar, va spun sincer ca nu este o tragedie daca omiteti pasta de rodie. Iese la fel de buna si fara.
- Am incercat aceasta reteta si cu ardei copti de mine sau cumparati, salata iese la fel de buna. Dar cu siguranta camara este plina cu astfel de bunatati, gata pentru sezonul de iarna.
- Puteti servi aceasta pasta si pe un pat de paste fierte. Este foarte buna!