Mini quiche

737

Mini Quiche

Preparare20 minutes
Timp de gătire30 minutes
Timp total50 minutes
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: quiche, reteta frantuzeasca, tarta cu ou
Porţii: 24 bucati
Calorii: 52kcal

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 3 foi de placinta/pizza
  • 3 oua
  • 1/2 cana smantana
  •  sare si piper dupa gust
  • ulei

Pentru umplutura greceasca

  • cateva frunze de spanac fiert
  • 1 ardei gras tocat
  • 3 linguri branza feta
  • 1 lingurita marar tocat

Pentru umplutura cu sunca si branza

  • cateva felii de bacon maruntit
  • 1 ceapa verde tocata
  • 1/2 cana branza cheddar

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 190 grade Celsius. Pregatiti o tava pentru briose, ungeti-o in interior cu putin ulei.
  • Foaia de placinta se va taia in mai multe cerculete, cat sa incapa in forma unei briose.
  • Asezati aluatul in tava.
  • Intr-un mic castron, amestecati bine ouale, smantana, sare si piper.
  • Umpleti acum briosele cu ingredientele de mai sus, la alegere.
  • Turnati si mixul de ou din castron.
  • Lasati la cuptor 20-25 de minute.
  • Se serveste imediat.

Mini quiche , un preparat in miniatura a celebrei retete frantuzesti, la quiche. Preparat perfect pentru o seara de film, in weekend.

Stiati ca…

Desi quiche este in prezent un preparat clasic al bucatariei frantuzelsti, aceasta isi are originile, de fapt, in Germania, in tinutul medieval Lothringen, care era sub stapanire germana. Aceasta regiune a fost mai tarziu numita de francezi Lorraine. De aici si denumirea preparatului: quiche Lorraine. Cuvantul „quiche“ provine din cuvantul german „Kuchen“, care inseamna prajitura, tarta.

Initial quiche lorraine era termenul ce desemna o tarta sarata deschisa cu cateva ingrediente de baza: oua, smantana, bacon crocant.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, quiche lorraine a devenit cunoscut si apreciat si in Anglia, ulterior, si in America, desi, pentru o vreme, tocmai simplitatea sa a facut sa fie considerat o mancare nedemna de clasa nobiliara. 

Astazi gasesti multe variante de quiche, de la originala tarta quiche Lorraine si pana la retetele cu broccoli, ciuperci, sunca, fructe de mare. Quiche poate fi servita ca antreu, la pranz, la micul dejun si chiar ca gustare de seara. E bine de stiut, insa, ca francezii nu ar servi acest preparat la micul dejun.

Alege sa servesti mini quiche sau mini pizza si ca finger food la petrecerile cu prietenii.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close