Mini pizza

234

Mini pizza

Preparare5 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total15 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: aperitiv delicios, aperitiv usor de facut, idei retete culinare, mini pizza, pizza, reteta italiana
Porţii: 4
Calorii: 112kcal

Echipament

  • Cuptor
  • Tava pentru briose

Ingrediente

  • 2 foi de pizza
  • 80 ml sos pentru pizza
  • 200 g mozzarella razuita
  • 100 mini peperoni
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

  • Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius. Folositi o tava pentu muffins pentru coacere. Ungeti bine tava cu ului
  • Cu ajutorul unui pahar taiati foaia de pizza in cercuri mici
  • Asezati fiecare cerc de aluat in tava
  • Puneti cu o lingurita sos de pizza, mozzarella si pepperoni
  • Coaceti pentru 8-10 minute sau pana cand mozzarella s-a topit
  • Presarati cu patrunjel si serviti

Mini pizza ,un preparat in miniatura ideal pentru o seara de weekend in fata televizorului cu intreaga familie. Cei mici le vor adora!!! Niciodata nu vei da gres cu aceasta reteta, mai ales daca ii incurajezi pe copii sa-si personalizeze singuri rondelele de pizza.

Contrar credintei generale, pizza nu este cert originara din Italia. De fapt nu se stie cine a “inventat” aceasta mancare delicioasa. Desi cultura meditareana are variante incipiente inradacinate in dieta lor, variante similare au fost descoperite si in Egipt, Babilon si Imperiul Persan. Se stie ca în Grecia Antica mancau o paine rotunda si plata, deasupra careia puneau diferite condimente si ingrediente. 

Termenul de „pizza” a fost mentionat pentru prima oara într-un text latin datat din 997, descoperit intr-un orasel italian din sud, langa Napoli.

In Italia, orasul care este strans legat de pizza este Napoli. Aici acest fel de mancare a devenit foarte popular in randul saracilor. Era foarte ieftin de preparat, gustos si satios. Datorita faptului ca pizza era asa de indragita de locuitorii saraci, marginea pizzei este mai groasa decat centrul acesteia. Astfel, oamenii, chiar daca aveau mainile murdare puteau sa tina o felie de pizza in maini si s-o manance, fara sa murdareasca partea pe care o consumau. Desigur, la sfarsit marginea pizzei era aruncata.

Aceasta perioada a reprezentat doar inceputul pizzei, astazi se gaseste oriunde in lume, fiind una dintre cele mai populare preparate.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close