Miel cu sos Karahi

216

 

Miel cu sos Karahi

Preparare5 mins
Timp de gătire3 hrs
Timp total3 hrs 5 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Pakistaneza
Cuvânt cheie: carne de miel, fel principal, miel cu sos, reteta pakistaneza, reteta traditionala
Porţii: 7

Ingrediente

  • 180 ml ulei vegetal
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 1 kg carne de miel
  • 1 lingura ghimbir pudra
  • 1 lingura usturoi, zdrobit
  • 2 lingurite coriandru pudra
  • 1 lingurita si jumatate chimion
  • 1 lingurita si jumatate chilli pudra
  • sare dupa gust
  • 120 ml iaurt
  • 4-5 rosii, tocate cubulete
  • 475 ml apa
  • 2 ardei chilli verzi, taiati fasii lungi
  • felii de ghimbir si frunze de coriandru, pentru ornat

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie mare incingeti uleiul si prajiti ceapa pana devine translucida.
  • Puneti ci carnea si prajiti-o 6-8 minute pana cand isi va schimba culoarea.
  • Puneti ghimbirul si usturoiul si amestecati.
  • Puneti restul de condimente si potriviti cu sare. Mai lasati 4-5 minute.
  • Adaugati rosiile cubulete si iaurtul. Amestecati.
  • Turnati apa si acoperiti tigaia. Se lasa la fiert, la foc mic, 2 ore si 15 minute.
  • Puneti ardeiul chilli, feliile de ghimbir si frunzele de coriandru si mai lasati la fiert acoperit, inca 25-30 de minute.
  • Se serveste cu pita naan proaspata.

Miel cu sos Karahi este un preparat pakistanez, bogat in condimente si plin de savoare. Numele de Karahi vine de la vasul special folosit in Pakistan pentru prepararea retetelor.

Pakistanul are aceleasi traditii culinare ca India, vecina sa. Bucatele sunt adesea picante și consistente.Pakistanul este impartit in patru provincii, fiecare avand propriile specialitati si ingrediente, ceea ce face ca o calatorie in aceasta tara sa se transforme intr-un deliciu culinar.

Fiecare regiune (si, de multe ori, fiecare gospodarie) arepropriul amestec preferat de condimente, numit „masala”. Totusi, desi condimentele sunt utilizate din belsug, mancarurile in Pakistan sunt mai putin condimentate decat cele indiene.

Se consuma, in special, carne de pui, oaie si miel, gustul unic al mancarurilor fiind dat de condimente. Carnea de porc este interzisa musulmanilor, care reprezinta peste 97% din populatia Pakistanului. Laptele, lintea, legumele de sezon („sabzi”), faina si produsele din grau stau la baza bucatariei pakistaneze. Din faina se face o paine nedospita, numita „chapatis”, care la masa tine loc de tacamuri.
Dintre bauturi, sunt foarte populare „chai”, un ceai cu lapte, nucșoara si zahar, si „nimbu paani”, o bautura racoritoare de vara, obtinuta din gheata sfaramata, sare, zahar, apa gazoasa si suc de lamaie.

Incearca si tu reteta de miel cu sos Karahi. Gasesti aici si reteta de lipie naan cu usturoi si unt.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close