Marinada pentru carne de curcan

150

Marinada pentru carne de curcan

Preparare15 mins
La marinat1 d
Timp total1 d 15 mins
Cuvânt cheie: cum sa prepari carnea frageda, curcan fraged, marinada pentru curcan, marinada pentru pasare

Ingrediente

  • 500 ml cidru de mere
  • 7 l apa
  • 150 g sare
  • 130 g zahar brun
  • 8 catei usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri piper negru, boabe
  • 2 potocale, feliate
  • 5 crengute rozmarin
  • 3 frunze de dafin
  • 4 crengute de salvie

Mod de preparare

  • Puneti toate ingredientele intr-o oala mare si dati la fiert.
  • Lasati sa fiarba 2-3 minute pana cand sarea si zaharul s-au topit.
  • Opreste focul si lasa marinada sa se raceasca complet.
  • Cand s-a racit, aseaza curcanul intreg in marinada.
  • Da-l la frigier pentru 18-24 de ore.
  • Cand esti gata de gatit, scoate curcanul din marinada, da-l sub un jet de apa rece si sterge-l bine cu servetele de hartie.
  • Spor la gatit!

Marinada pentru carne de curcan – un ghid usor de urmat pentru o carne frageda si aromata. Orice gospodina o poate prepara cu usurinta.

Un curcan care a fost marinat inainte de gatire, este mai aromat și mai puțin probabil să se usuce. Absoarbe o parte din lichid, motiv pentru care devine mai suculent, iar acest lucru înseamnă că, dacă ați depășit timpul de gatire, curcanul nu se va usca prea mult. În plus, absorbția marinadei înseamnă că curcanul este condimentat până la capăt, ceea ce produce o pasăre cu o aromă complexă, cu cantitatea potrivită de sare, condimente si arome.

Primul pas este să vă pregătiți marinada. Puneți cidru de mere, zahăr brun, sare, apă, citrice și ierburi într-o oală, apoi aduceți amestecul la fierbere. Lasati la fiert doar cateva minute pentru a lasa sarea si zaharul sa se dizolve. Lăsați lichidul să se răcească complet, apoi puneți-l într-un recipient mare sau într-o pungă care se va potrivi curcanului. Asigurați-vă că curcanul este scufundat, apoi lăsați-l să stea în soluția pregatita. Cand vine timpul pentru gatit, scoateți-l din lichid, tamponați-l cu hartie și gătiți-l folosind metoda dorită.

Limpezim curcanul dupa ce a stat in saramura?

Vă recomand să clătiți curcanul după ce-l scoateti din lichid pentru a elimina orice exces de sare de la suprafață. Asigurați-vă că este uscat bine cu prosoape de hârtie, astfel încât pielea va deveni crocanta în cuptor.

Sfaturi
  • Este esențial să lăsați lichidul să se răcească înainte de a adăuga curcanul, astfel încât curcanul brut să nu ajungă la o temperatură nesigură stând în saramură caldă. Uneori, când am nevoie pentru a accelera procesul, adaug o mână de cuburi de gheață la saramură, să se răcească rapid.
  • De multe ori acoprar curcanul în condimente precum unt, usturoi, ierburi și condimente atunci când iese din soluția de marinat. Nu mai adăugați sare în plus la curcan, sau dacă o faci, adauga o cantitate foarte mică.
  • Puteți utiliza un curcan congelat la aceasta reteta. Un curcan congelat va trebui să stea în lichidul de marinat mai mult decât un curcan proaspăt, astfel încât să aibă suficient timp pentru a se dezgheța.

Daca v-a placut reteta de astazi , marinada pentru carne de curcan ,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close