Marinada de iaurt pentru pui

137

Marinada de iaurt pentru pui

Preparare5 minutes
Timp total5 minutes
Cuvânt cheie: marinada cu iaurt, Marinada de iaurt pentru pui, marinada pentru carne frageda, marinata pentru pui

Ingrediente

  • 5 g paprika dulce
  • un praf de chilli pudra
  • un praf de curcuma
  • 30 ml ulei de masline
  • 75 g iaurt nature
  • 30 ml smantana dulce pentru gatit 35% grasime
  • 5 g garam masala
  • un praf de chimion

Mod de preparare

  • Puneti intr-o tigaie uleiul de masline, paprika, chilli si curcuma. Dati la foc iute cca 30 de secunde.
  • Transferati intr-un castron si lasati putin la racit.
  • Adaugati iaurtul, smantana lichida, garam masala si chimion. Amestecati bine.
  • Utilizati pentru a marina puiul.

Marinada de iaurt pentru pui, foarte utila pentru fragezirea carnii. Aceasta etapa este una foarte importanta pentru un rezultat perfect. Multe gospodine sar peste acest proces, important este sa ne obisnuim sa lasam de cu seara carnea in marinada, la frigider, pentru a fi perfecta de gatit a doua zi.

Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta tehnica nu este nicaieri atat de putin utilizata ca pe batranul continent. Cei care folosesc cel mai des marinarea, cu rezultate spectaculoase, sunt asiaticii. În foarte multe retete asiatice carnea este asezonata, fragezita, colorata si chiar partial gatita prin marinare. Multe alte bucatarii, – caraibiana, latino-americana, creola, araba si chiar mediteraneana – folosesc si ele marinadele, dar este surprinzator cat de putin sunt ele folosite în bucataria romaneasca.

Scopul marinarii:

Avantajele marinarii sunt multiple:
– alimentul marinat capata un plus de gust, aroma si culoare
– alimentul marinat capata, prin absorbtie, un surplus de lichid, ceea ce îl face sa fie mai suculent cand este gatit; de asemenea, surplusul de lichid asigura protectie în cazul supratratarii termice a alimentelor, caci acestea se vor usca mai greu.
– pierderile în greutate suferite de alimente dupa gatit vor fi mai mici datorita surplusului de umiditate
– desfacerea si ruperea fibrelor de catre acizii din marinada scad timpii necesari tratamentului termic

Marinarea se efectueaza în vase nemetalice sau în pungi de polietilena care se pot închide ermetic, astfel ca alimentele sa fie scuturate odata cu punga si sa se acopere uniform cu marinada.

Daca v-a placut reteta de astazi, marinada de iaurt pentru pui, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close