Mar cu afine

607

Mar cu afine

Preparare5 minutes
Timp de gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Fel de mâncare: mancare pentru bebelusi 6-12 luni
Porţii: 5

Echipament

  • Blender

Ingrediente

  • 1 cana afine
  • 2 mere rosii
  • 1/2 cana apa

Mod de preparare

  • Merele se curate de coaja si se taie cubulete.
  • Puneti afinele , marul int-o oala pentru sos si se adauga apa
  • Lasati fructele la fiert 15 minute
  • Cand fructele sunt gata, se paseaza cu un blender.
  • Se pastreaza la frigider pana la 3 zile si la congelator pana la 3 luni

Mar cu afine , pentru diversificarea alimentatiei. Tine cont de sfaturile si recomandarile medicului pediatru atunci cand incepi diversificarea. Este o etapa importanta atat pentru mama, cat si pentru bebelusul ei. De aceea, este important sa fii informata si sa stii ca exista mai multe tipuri de diversificare.

Fiind pline de nutrienti e firesc sa ne intrebam la ce varsta putem da bebelusului afine.

In timp ce profesionistii din domeniul medical recomanda uneori sa se astepte cel putin 12 luni inainte de introducerea altor fructe de padure (capsuni in special), afinele nu sunt la fel de susceptibile de a provoca reactii alergice, iar multi pediatri vor sugera parintilor introducerea acestora in dieta bebelusului incepand de la 6 – 9 luni.

Alergia la afine

Va rugam sa retineti, totusi, ca exista totusi un risc mic de alergie la afine – si ar trebui sa va urmariti copilul cu atentie. Semnele de alergie la afine includ:

  •  congestionare
  •  respiratie suieratoare
  •  tuse
  •  oboseala
  •  mancarime / ochi inflamati
  •  buze umflate
  •  eczema insotita de mancarime
  •  urticarie

Afinele cu adevarat proaspete sunt imbatabile in gust si textura. Afinele congelate in schimb sunt acceptabile pentru a fi utilizate in alimentatia bebelusilor, atata timp cat sunt total decongelate.

Afinele sunt de asemenea disponibile si in conserve, desi adesea se adauga zahar, facandu-le mai putin de dorit pentru utilizarea in retetele pentru copii.

Cercetarile recente au aratat ca afinele sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanti!

Rolul antioxidantilor in organismul uman este variat – de la prevenirea unor afectiuni cum ar fi ulcerul peptic, cataracta, glaucomul, hemoroizii, vene varicoase si boli grave, cum ar fi bolile de inima si cancerul.

Anthocianinele din afine (care le confera culoarea lor distinctiva) se considera ca protejeaza creierul si limiteaza efectele unor afectiuni cum ar fi boala Alzheimer.

Si asta nu este totul – afinele sunt, de asemenea, bogate in mangan, vitamina B6, vitamina C, vitamina K si fibre.

Afinele proaspete au un efect laxativ foarte slab asupra corpului, ceea ce inseamna ca acestea pot fi foarte utile in prevenirea si ameliorarea constipatiei. Afinele uscate, pe de alta parte, par sa aiba efectul opus si sunt adesea recomandate pentru intarirea scaunelor dupa o perioada cu diaree.

O alta caracteristica interesanta a afinelor este capacitatea lor de a preveni infectiile tractului urinar, in acelasi mod in care o fac si merisoarele. Daca copilul dvs. prezinta infectii frecvente ale tractului urinar, atunci includerea afinelor in dieta sa va fi o solutie excelenta!

Atentie: Consumul multor afine poate rezulta intr-un scaun de culoare inchisa! Nu va speriati!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close