Mango si unt de arahide

802

Mango si unt de arahide

Preparare5 minutes
Timp de gătire5 minutes
Timp total10 minutes
Fel de mâncare: mancare bebelusi +8luni
Cuvânt cheie: desert bebelusi, diversificare bebelusi, idei mancare bebelusi
Calorii: 90kcal

Echipament

  • Blender

Ingrediente

  • 200 g mango taiat cubulete
  • 2 banane taiate cubulete
  • 2 lingurite unt de arahide*

Mod de preparare

  • Mixati mango, banana si untul de arahide bine.
  • Adaugati laptele pana cand obtineti textura dorita.
  • Se pastreaza la frigider 3 zile sau in congelator pana la 3 luni

Mango si unt de arahide , pentru diversificarea alimentatiei. Tine cont de sfaturile si recomandarile medicului pediatru atunci cand incepi diversificarea. Este o etapa importanta atat pentru mama, cat si pentru bebelusul ei. De aceea, este important sa fii informata si sa stii ca exista mai multe tipuri de diversificare.

* Aveti grija ce unt de arahide cumparati ! Acesta nu trebuie sa aiba zahar sau sare si se gaseste in magazinele cu mancare pentru bebelusi. Il puteti face si in casa : 2 lingurite de arahide rasnite foarte bine si amestecati cu un varf de unt.  Evitati sa dati bebelusului aceasta reteta seara, pentru a evita alergiile in timpul noptii. Pentru copiii de +8luni.

 

Pentru a nu expune copiii la riscul de alergii, este bine să nu li se dea alune sau arahide până la vârsta de cel puțin trei ani. Asta li se spunea, în general, părinților. Restricția – bazată pe recomandările din anul 2000 ale Academiei Americane de Pediatrie – se justifica prin argumentul că introducerea prematură în alimentația celor mici a arahidelor ar putea reprezenta un risc sever, chiar letal, din cauza reacțiilor alergice pe care le pot declanșa.

Această argumentație este acum dată peste cap. Oamenii de știință au ajuns la concluzia exact opusă: introducerea timpurie în alimentație a arahidelor ar putea ajuta la prevenirea dezvoltării ulterioare a unei alergii.

Părinții ar trebui să introducă în alimentația copiilor unt de arahide sau alimente sub formă de piure care conțin praf de nucă ori alune începând de la vârsta de 6 luni pentru a preveni riscul de a dezvolta alergii la aceste alimente, potrivit unor noi recomandări ale Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite.

Medicii susțin că expunerea copiilor de timpuriu la aceste alimente reduce posibilitatea de dezvoltare a unor reacții adverse.

Însă, copiii care suferă de eczeme sau alergii la ouă trebuie să fie consultați mai întâi de un medic alergolog care va efectua teste specifice pentru identificarea unei posibile alergii la alune și vor primi astfel de alimente numai sub supraveghere medicală.

Consultaţi-va cu medicul pediatru !!!

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close