Mancare de mazare cu curry – reteta de post

271

Mancare de mazare cu curry - reteta de post sau pentru dieta vegana

Timp de gătire45 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: dieta vegana, mancare de legume, mancare de mazare, reteta de post, reteta ieftina, tort simplu si rapid
Porţii: 4

Ingrediente

  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1 morcov, razuit
  • 2 catei usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura curry pudra
  • 250 g mazare
  • 1 l apa
  •  sare si piper dupa gust
  • 100 ml lapte de cocos, obtional

Mod de preparare

  • Incinge uleiul in oala, la foc mediu.
  • Adauga ceapa, morcovul si usturoiul. Condimenteaza cu sare si piper si prajeste pana ceapa devine translucida. cca 3-5 minute
  • Puneti pasta de tomate, curry si amestecati. Lasati la prajit 1 minut.
  • Puneti mazarea, apa si mai condimentati cu sare si piper daca este nevoie.
  • Se lasa la fiert 30 de minute sau pana cand apa scade si mazarea se fierbe bine.
  • Puneti laptele de cocos. (optional)
  • Daca vreti ca mazarea sa se lege mai bine, faceti un mic rantas din faina.
  • Presarati patrunjel proaspat si sunteti gata de servit.

Mancare de mazare cu curry – reteta de post sau pentru dieta vegana. O mancare usoara, fara grasimi, cu legume simple si la indemana.

Se serveste cu paine proaspata sau cu lipii naan. Vezi reteta mea aici. 

Eu am pus lapte de cocos si curry, pentru o aroma si gust oriental. Puteti sari acest pas, mancarea de mazare va fi gustoasa oricum.

Mancam cu placere mancarea de mazare, chiar si fara carne, datorita gustului ei usor dulce. In plus, este satioasa, bogata in proteine, fibre si nutrienti. Ajuta la mentinerea unei greutati optime si previne constipatia.

Daca folositi mazare congelata, pentru o mancare de mazare cu curry, nu o lasati atat de mult timp la fiert. Aceasta vine deja prefiarta si este gata in cca 5 minute de fierbere. Verifica si instructiunile de pe ambalaj. De asemenea, ai grija la rantas. Mazarea se ingroasa usor, natural, atunci cand se raceste.

Cand reincalziti mancarea, mai pitucrati putina apa daca vi se pare sosul prea gros.

Cum cumperi si gatesti mazarea

Cel mai bine este ca mazarea sa fie consumata cruda. De asemenea, mazarea congelata pastreaza si ea culoarea, textura si continutul nutritional mai bine decat mazarea din conserve.
Atat mazarea congelata cat si cea din conserve au un continut ridicat de sodiu datorita metodelor de procesare. Prin urmare, asigura-te ca o clatesti bine inainte de utilizare.

Pentru a o pastra la frigider, pune mazarea intr-o punga de hartie, apoi intr-o punga de plastic. Astfel, se poate pastra in frigider si pana la 5 zile.

Va las aici si alte retete de post. 

Spor la gatit!

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close