Macrou prajit – reteta simpla si ieftina

86

 

Macrou prajit

Timp de gătire30 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: garnitura pentru macrou, garnitura pentru peste, macrou prajit, peste cu legume, peste cu salata, peste la tigaie, peste prajit
Porţii: 2

Ingrediente

  • 2 buc macrou
  • 1 lamaie
  • 50 g pesmet sau malai
  • ulei pentru prajit
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Se curăță și se spală peștele.
  • Se presară cu sare și piper și se trece prin mălai.
  • Se prăjește pe ambele parti, în ulei bine încins.
  • Se servește stropit cu suc de lămâie.

Macrou prajit – o reteta simpla, delicioasa si ieftina. Macroul are o carne deloc pretentioasa, de aceea gatitul lui este o joaca de copil. Il poti servi simplu, cu mujdei de usturoi si mamaliga sau cu salata proaspata, cartofi taranesti, etc.

Macroul are un continut ridicat de grasimi si o aroma puternica, distincta. Carnea cruda este ferma si maronie, iar dupa ce este gatita capata o culoare alb-crem. Gratie vitaminelor si nutrientilor continuti, macroul intareste sistemul imunitar, imbunatatind toate functiile organismului. Carnea macroului este una foarte buna. Iar faptul ca are putine oase si mari, este potrivit si pentru cei mici, fara sa ne fie frica ca s-ar putea ineca. Un alt atuu al acestui peste, este pretul lui. Mult mai ieftin decat somonul sau alte specii de pesti.

Cum se eviscereaza si se feliaza macroul

Eviscerarea:

  1. Se aseaza pestele pe o placa de lemn pentru taiat, se tine coada cu mana stanga iar cu mana dreapta vom taia pestele pe burta de la coada spre cap cu un cutit foarte ascutit. Ar fi recomandat sa nu apasam prea tare ca sa nu taiem si intestinele.
  2. Dupa ce am sectionat burta pestelui, va trebui sa scoatem afara intestinele cu degetele. Va trebui sa incepem de la cap spre coada.
  3. Odata scoase intestinele, va trebui sa spalam pestele pe interior. Il luam si il asezam sub jetul de apa dupa care cu degetele curatam ramasitele din interior.
  4. Dupa ce l-am curatat, avem posibilitatea sa il feliem sau sa il lasam intreg. Majoritatea prefera sa taie si capul, este la alegere.

Feliarea:

  1. Pentru feliere trebuie sa avem un cutit subtire si foarte bine ascutit. Este recomandat sa feliem pestii mai mici care nu au nici solzi mari ci doar o piele subtire. Asezam pestele pe placa de taiat si incepem sa taiem fileul dinspre cap (pe langa sira spinarii) spre coada. Trebuie sa ne oprim inainte sa ajungem la coada dupa care repetam acelasi procedeu si pentru cealalta parte.
  2. Dupa ce avem fileul taiat, trebuie sa indepartam si pielea de pe acesta. Facem o mica incizie spre coada intre piele si carne, prindem pielea cu mana stanga iar cu mana dreapta, cu ajutorul cutitului indepartam pielea de carne ca sa avem un file curat gata pentru prajit. E important sa ne uitam daca au ramas oase mai mici in file si sa-l curatam daca sunt oase.

Daca v-a placut reteta de astazi, macrou prajit, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close