Macarons cu capsuni

628

 

Macarons cu capsuni

Preparare20 mins
Timp de gătire15 mins
La odihnit20 mins
Timp total55 mins
Fel de mâncare: desert
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: crema de capsuni, desert, desert de cofetarie, desert frantuzesc, macaron, macaron cu capsuni, macarons, macarons cu crema, reteta simpla, retete desert
Porţii: 18 buc

Echipament

  • forma pentru macaron

Ingrediente

  • 60 g faina de migdale
  • 115 g zahar pudra
  • 60 g albus de ou
  • 30 g zahar granulat
  • 1 lingurita esenta de capsuni

Pentru crema ( crema de unt)

  • 200 g zahar granulat
  • 200 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de capsuni
  • 3 albusuri de ou, la temperatura camerei
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Preparam aluatul pentru macarons. Dati prin sita faina de migdale si zaharul pudra. Amestecati-le.
  • Batem albusurile si zaharul tos cu mixerul la viteza 4 (viteza medie), timp de 3 minute. Crestem viteza la 7 (mediu-spre-mare) si batem inca 3 minute, apoi la viteza 8 (viteza mare), 4 minute.  Vom avea o bezea foarte tare, uscata, care se strange in bulgari pe tel. 
  • Adaugam tot amestecul de faina si zahar pudra, odata si amestecam cu spatula, cu miscari de sus in jos, pana acesta are consistenta unei lave topite si, daca ridicam spatula, putem “desena” o funda de aluat, care sta cateva secunde inainte de a disparea in aluat.
  • Punem jumatate din compozitie in pos si spritam direct in tava, pe hartia de copt, cerculete de 3.5 cm diametru, la distanta de minim 2 cm unul de celalat pentru ca se mai lasa putin.
  • Batem tava de masa, ca sa fim siguri ca iese aerul in exces.
  • Lasam tava pe masa cel putin 30-45 minute, pana aluatul face o crusta lucioasa,pe care o simtim cand ii apasam usor cu degetul.
  • Coacem in cuptorul incins la 145°, 16-18 minute.
  • Pregatim si crema de unt.
  • Puneti albusurile, sarea si zaharul intr-un castron de sticla si asezati-l deasupra unei oale cu aburi fierbinti.
  • Amestecati in continuu cu un tel pana cand zaharul s-a topit integral sau pana cand temperatura galbenusurilor va avea 70 de grade Celsius.
  • Luati bolul de pe foc si transferati albusurile in bolul unu mixer.
  • Bateti ablusurile la viteza foarte mare pana cand se va forma o bezea tare si albusurile se racesc, ajungand la temperatura camerei.
  • Incepeti sa incorporati untul, putin cate putin. La inceput compozitia se va inmuia putin, dar aceasta va incepe din nou sa se intareasca prin mixare.
  • Adaugati esenta de vanilie si continuati sa mixati pana cand veti obtine o crema ferma, ce ramane in picioare.
  • Cand micile macarons s-au racit, umpleti-le cu crema, folosind un cutit de unt sau pos.
  • Enjoy!

Macarons cu capsuni un desert frantuzesc sofisticat, delicat si delicios. Se prepara mai usor decat ai crede daca urmezi pasii din reteta noastra. Cred ca sunteti indragostiti de macarons la fel de mult ca si mine, dar inca nu aveti curajul sa le pregatiti sau nu v-au reusit acasa exact asa cum v-ati dori?! Va inteleg perfect si sper sa va ajute sfaturile mele despre cum sa faci macarons.

Sfaturi utile
  • In primul rand cantitatea ingredientelor trebuie sa fie bine cantarita.
  • Foarte important sa treceti prin sita faina si zaharul. Daca nu ai faina de migdale, nu este nicio problema. Poti macina migdalele, foarte fin, cu o rasnita de cafea.
  • Este recomandat ca albusurile sa fie separate de galbenusuri cu o seara inainte, si pastrate la frigider. Acestea se scot si se tin la temperatura camerei inainte de a le bate.
  • Folositi castroane de sticla sau inox, evitandu-le pe cele de plastic.
  • Cand incorporati faina, amestecati cu o spatula de cauciuc, incet si cu rabdare. Cu cat amestecati mai mult, cu atat textura va deveni mai apoasa.
  • Cand ati creat micile macarons pe hartia de copt, nu va speriati daca raman moturi deasupra. Loviti tava de blat de cateva ori si acestea vor disparea odata cu bulele de aer care inca se mai afla in compozitie.
  • Lasati cochiliile la uscat pentru cel putin 30 de minute sau maxim 1 ora si testati-le din cand in cand atingandu-le cu degetul. Umiditatea din incapere este foarte importanta, asa incat va recomand sa o evitati cat mai mult. Abia cand suprafata cochiliilor este foarte bine uscata si nu se lipesc de deget pot fi bagate in cuptor.
  • Cuptorul pentru coacere trebuie sa fie foarte bun si sa-si pastreze temperatura constanta.
  • Cand cochiliile s-au copt se la sa la racit, la temperatura camerei. Daca au fost gatite perfect se vor desprinde cu usurinta si vor avea o suprafata cat mai neteda.

Sper ca veti incerca reteta de macarons cu capsuni si ca toate sfaturile mele v-au fost de folos.

Daca doresti sa nu pierzi nicio noutate, te invitam sa te abonezi la newsletter-ul nostru sau sa ne urmaresti pe Facebook si Instagram.

Spor la gatit!

 

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close