Linte cu spanac si ou, o reteta simpla, foarte hranitoare, sanatoasa si gustoasa. Gata in numai 30 de minute.
Linte cu spanac si ou
Ingrediente
- 1 ceapa tocata
- 2 catei usturoi
- 1 lingura ghimbir, ras
- 30 ml ulei vegetal
- 1 lingurita garam masala
- 1/2 lingurita turmenic
- 2 rosii, date prin razuitoare
- 400 g linte
- 300 g baby spanac
- 4 ou
- 60 g branza feta
- sriracha, dupa gust
- lipie naan pentru servire, optional
Mod de preparare
- Puneti uleiul la incins, la foc mediu, intr-o tigaie incapatoare si prajiti ceapa, ghimbirul si usturoiul pentru 3 minute.
- Adauga condimentele si mai prajeste 30 de secunde amestecand in continuu.
- Puneti lintea, jumatate din cantitatea de spanac si rosiile, acopera si lasa sa 5 minute.
- Pune si cealalta jumatate de spanac, condimenteaza cu sare si piper, amesteca bine si mai lasa la foc pana cand spanacul si lentea s-a inmuiat.
- Folosind o lingura, faceti 4 gropi in mancare si spargeti 4 oua.
- Acoperiti cu capacul si mai lasati 5-6 minute pana cand oul s-a prajit.
- Indeparteaza vasul de pe foc, presara sriracha si branza feta si sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Linte cu spanac si ou, o reteta simpla, foarte hranitoare, sanatoasa si gustoasa. Gata in numai 30 de minute, se serveste cu lipii naan cu usturoi, reteta mea o gasiti aici!
Lintea este una dintre cele mai vechi leguminoase cultivate. Istoricii au gasit dovezi arheologice ale semintelor de linte în Orientul Mijlociu, care dateaza de acum 8000 de ani. Cu timpul, semintele de linte s-au raspandit in Africa si in toata Europa, inainte de a ajunge si in India, si sunt frecvent utilizate in bucataria traditionala.
Ca si nautul, lintea este un aliment mai putin cunoscut in tara noastra. Desigur, se afla pe rafturile magazinelor de ceva vreme si nu ne este straina ca planta, insa, in bucatariile romanilor, si-a facut drum mai greu, cu toate ca necesita un timp de fierbere redus, comparativ cu fasolea, si poate fi inclusa in retete foarte diferite – de la supe, la orez.
Tipuri de linte
Lintea se gaseste in diverse variante, adesea in forma uscata, la punga, dar si sub forma de conserva, cele mai bune pentru consum fiind considerate sortimentele de linte verde si rosie.
Linte verde
Linte rosie
Linte maro
Este poate cea mai folosita in bucatarie. Asta datorita gustului nici dulce, nici picant, dar si pentru ca fierbe rapid, in 20-30 de minute.
Linte neagra