Lasagna bolognese

395

Lasagna bolognese

Preparare15 mins
Timp de gătire1 hr 30 mins
Timp total1 hr 45 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: bolognese, fel principal, lasagna, paste, reteta italiana
Porţii: 4

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 500 g  carne tocata
  • 2 cepe
  • 4 ciuperci albe
  • nucsoara
  • 1 l lapte
  • 70 g faina
  • 130 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 100 g mozzarella
  • 200 g cascaval ras
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pachet foi lasagna
  • 2 cutii rosii decojite
  •  sare dupa gust

Mod de preparare

  • Se prepara sosul de carne pentru care se pun la calit în 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile curaaate si taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga si carnea, rosiile taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se fierb la foc mic timp de 45 de minute pana ce sosul scade bine.
  • Pentru sosul alb de lasagna se fierbe laptele si se lasa deoparte.
  • Intr-o cratiTă incapatoare se topeste untul si se adauga faina care se amesteca rapid in untul topit. Se lasa un minut sa se prajeasca in unt fara a se colora si se da deoparte pentru a se raci, 10minute.
  • .Apoi, se adauga laptele clocotit si se desface faina, amestecand foarte bine. Se fierbe din nou 5 minute. Se potriveste de sare si nucsoara si se lasa deoparte, la cald.
  • Foile de lasagna se fierb 10 minute in apa cu putin ulei si apoi se scurg si se folosesc pentru a monta lasagna cu carne tocata într-un vas de cuptor
  • Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb ,se acopera în totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi pana la terminarea ingredientelor.
  • Ultimul strat trebuie sa fie de sos de carne. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor 30 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se aseaza mozzarella.

Lasagna bolognese sau „lazane“ reprezintă o specialitate de paste făinoase cu ouă care sunt de fapt nişte paste plate şi late, foile având dimensiuni mai mari decât clasicii tăiţei. După unii istorici culinari, lasagna ar fi unul dintre cele mai vechi tipuri de paste. Preparatul cu acelaşi nume, lasagna, se referă la acea mâncare făcută cu mai multe foi de lasagna, care au între ele un sos, alternativ cu alte ingrediente, precum carnea tocată sau legumele.

Lasagna sau „lazane“ reprezintă o specialitate de paste făinoase cu ouă care sunt de fapt nişte paste plate şi late, foile având dimensiuni mai mari decât clasicii tăiţei. După unii istorici culinari, lasagna ar fi unul dintre cele mai vechi tipuri de paste. Preparatul cu acelaşi nume, lasagna, se referă la acea mâncare făcută cu mai multe foi de lasagna, care au între ele un sos, alternativ cu alte ingrediente, precum carnea tocată sau legumele.

Lasagna bolognese sau ` lazane`reprezinta o specialitate de paste fainoase cu oua. Dupa unii istorici culinary, lasagna ar di unul dintre cele mai vechi tipuri de paste. Preparatul se refera la acea mancare facuta cu mai multe foi de paste, care au intre ele sos, carne toccata si alte legume.

Dezbaterea continua!

Poate nu stiai acest lucru, dar lasagna se spune ca nu este originara din Italia. Originea lasagnei poate fi urmarita pana in Grecia Antica. Numele de `lasagna`este  derivate din cuvantul grecesc `laganon`care este prima forma cunoscuta de paste.

Numeroase tari au dezbatut ani la rand cine si cum a inventat prima reteta de lasagna.  Desigur, italienii pretend ca ei ar fi fost primii. Unele guri spun ca acestia ar trebui apreciati pe buna dreptate pentru ca au perfectionat aceasta reteta.

Iar, cercetatorii din Marea Britanie au descoperit o carte de bucate ce continea o reteta de lasagna. Reteta dateaza inca din anul 1390, intarindu-le astfel afirmatia ca ei ar fi creat prima lasagna.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close