Keema aloo – reteta indiana cu carne tocata si cartofi

279

Keema aloo - reteta indiana cu carne tocata si cartofi

Preparare20 minutes
Timp de gătire1 hour
Timp total1 hour 20 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Indiana
Cuvânt cheie: keema aloo, mancare de cartofi cu carne tocata, reteta orientala, reteta pas cu pas keema aloo, reteta simpla indiana
Porţii: 4

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 900 g carne de vita fara grasime, tocata
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 1 ardei usturat, tocat
  • coriandru sau patrunjel tocat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita si jumatate chimion
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 conserva rosii tocate
  • 4 cartofi taiati cubulete
  • 250 g mazare congelata
  • 1 lingurita condimente garam masala

Mod de preparare

  • Incinge uleiul la foc mediu si prajeste ceapa pana cand aceasta se bronzeaza frumos.
  • Intr-un castron amesteca carnea tocata cu usturoi, ghimbir, ardei iute. Pune mixul peste ceapa si prajeste 10-15 minute.
  • Redu focul la mediu spre mic si adauga: sare, piper, chimion si curcuma. Amestca bine bine si mai lasa preparatul inca 5 minute.
  • Pune rosiile si cartofii. Mai lasa la fiert inca 15 minute sau pana cand cartoful este bine patruns.
  • Adauga si mazarea si mai lasa cateva minute.
  • Opreste focul, condimenteaza cu garam masala, amesteca, presara coriandru sau patrunjel, acopera vasul cu capac si lasa 10 minute pentru ca gusturile sa se combine.
  • Pofta buna!

Keema aloo – reteta indiana cu carne tocata si cartofi numai buna pentru sezonul rece. Este un preparat ieftin si deloc complicat. Se serveste cu lipie naan, reteta noastra o gasesti aici!

Indienii sunt un popor cu o mare diversitate etnică, religioasă şi socială. Aşa că reţetele lor tradiţionale sunt numeroase şi variate atât ca ingrediente, cât şi ca mod de preparare. Bucătăria indiană foloseşte din plin condimentele, verdeţurile şi legumele, mulţi dintre locuitori fiind vegetarieni din motive religioase.

Cultura culinară a Indiei s-a dezvoltat de-a lungul istoriei, influenţată fiind de obiceiurile hinduse, dar şi de interacţiunea cu mongolii şi britanicii. În perioada colonială, indienii au deprins noi metode de a găti, ceea ce a dus la o mare diversitate şi flexibilitate în tradiţia lor culinară.

Principalul atu al indienilor rămân condimentele, care erau la mare preţ în Europa în era colonială. Chiar dacă astăzi se găsesc uşor în toată lumea, condimentele indienilor rămân speciale fiindcă numai ei ştiu să le combine astfel încât să obţină cele mai neaşteptate gusturi. Cele mai folosite condimente sunt: ardeiul iute, seminţele de muştar negru, chimenul, turmericul, schinduful, coriandrul, ghimbirul, dar şi usturoioul.

Dintre combinaţiile de condimente, cele mai folosite sunt garam masala şi goda masala. Primul este un praf care include cel puţin cinci tipuri de condimente, în special scorţişoară şi cuişoare. Goda masala este un amestesc de condimente dulci în care se folosesc de obicei frunze de dafin, coriandru, schinduf sau mentă.

Daca v-a placut reteta de astazi, Keema aloo – reteta indiana, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close